Avertismentul este valabil pentru șoferii care circulă pe banda rezervată autobuzelor, marcată ca atare, pe bulevardul Iuliu Maniu, din Capitală.

Artera proaspăt refăcută cu 38 de milioane de lei a fost inaugurată joi dimineață, iar începând din această zi, polițiștii Brigăzii Rutiere pot aplica sancțiuni pentru încălcarea legislației rutiere, potrivit Digi24.

În lunile următoare, banda unică pentru autobuze și troleibuze se va extinde în toate zonele care permit separarea mijloacelor de transport în comun de mașinile particulare.

Reacția primarului

Primarul sectorului 6 reacționează și el după implicarea Poliției și aplicare de amenzi.

„Ușor, ușor, cu implicarea Poliției Locale, Poliției Rutiere la nivel național, lucrurile încep să intre în normal. Intenția este să implementăm această logică pe toate bulevardele din sector și din București, acolo unde avem mijloace de transport în comun, astfel încât să avem o fluiditate foarte mare pe mijloacele de transport în comun. Bucureștiul nu a fost conceput pentru ceea ce se întâmplă astăzi. Trebuie să recunoaștem și să acceptăm acest lucru”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.