Începe urmărirea penală a lui Raed Arafat? AUR solicită demararea urgentă a acestei acțiuni. Asta pentru că reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) spun că el este principalul responsabil moral pentru toate tragediile din ultimii ani petrecute în spitalele din țară.

„Cei șapte oameni care au murit astăzi la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța se adaugă altor zeci de bolnavi care au pierit cu zile în incendiile din unitățile spitalicești din România. Sunt zeci de victime și, după atâta vreme, niciun vinovat. Și de această dată, ca și de fiecare dată până acum, domnul Arafat ridică din umeri și promite că va analiza situația și va lua măsuri dure”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

El a amintit că Departamentul pentru Situații de Urgență este structura operațională cu atribuții de coordonare la nivel naţional a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, în cadrul unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor.

„Cine este șeful DSU încă din ianuarie 2014? Domnul Raed Arafat. Același domn Arafat care a promis că vom afla vinovații de la Colectiv, de la Piatra Neamț, de la Matei Balș, dar care nu a mișcat un deget în acest sens și nici ca tragediile să nu se mai repete”, a mai spus Claudiu Târziu.

„Raed Arafat trebuie să plece acum! Și nu doar să plece, ci și să dea socoteală în fața legii pentru incompetența, iresponsabilitatea lui și complicitatea lui! Pentru oamenii care au murit în chinuri, sufocați și arși, pentru suferința provocată rudelor lor, vinovații trebuie să plătească! Iar mâine ieșim în stradă, așa cum am făcut-o și după Colectiv, pentru a ne arăta solidaritatea cu victimele nepăsării guvernanților. Ajunge cu atâtea sacrificii pe altarul incompetenței!”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.