Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) lansează un apel către toți deputații, să voteze împotriva introducerii certificatului verde COVID pe teritoriul României, întrucât prin acest document se impune o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulație și se promovează discriminarea pe criterii sanitare.

George Simion anunță că ordonanța de urgență a Guvernului Cîțu privind certificatul verde COVID urmează să fie supusă la vot în Camera Deputaților, iar dacă va fi adoptată, va împărți populația României în două părți.

Totodată, co-președintele AUR mai face un apel la cetățenii simpli să se implice și să le scrie parlamentarilor nemulțumirile, apărându-și astfel drepturile și liberatățile și spunând ”nu” dictaturii.

„Urmează să fie supusă la vot în Camera Deputaților ordonanța de urgență a lui Cîțu privind certificatul verde COVID. Facem un apel la toți parlamentarii să o respingă, întrucât ordonanța conține grave carențe juridice și împarte populația României în persoane vaccinate și nevaccinate, punând semnul egal între o persoană nevaccinată și una bolnavă și între o persoană vaccinată și una sănătoasă.

Apelul nostru se îndreaptă și către cetățenii simpli: implicați-vă, scrieți-le parlamentarilor din circumscripțiile voastre electorale, exprimați-vă nemulțumirile, apărați-vă drepturile și libertățile! Doar împreună putem fi o forță, doar împreună putem să spunem NU dictaturii!”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Vaccinarea trebuie să fie o decizie, nu o obligativitate

La rândul lui, Claudiu Târziu a oferit și el declarații în acest context. Co-președintele AUR susține că Florin Cîțu își dorește să tranforme cetățenii țării în două categorii, cetățeni de raângul întâi și cetățeni de ragul doi.

Totodată, el a mai precizat că persoanele vaccinate pot transmite și ele virusul, iar aceaste criterii sanitare sunt neconstituționale, dar și ”stupide”. Târziu susține că vaccinarea trebuei să fie o decizie personală și nu o obligație.

„Guvernul muribund Cîțu vrea să transforme cetățenii României în vaccinați și nevaccinați, în cetățeni de rangul întâi și cetățeni de rangul doi. Timpul a arătat că și persoanele vaccinate se pot infecta și transmite virusul, astfel că segregarea pe criterii sanitare este nu doar neconstituțională, ci și stupidă. Decizia de a te vaccina sau nu trebuie să rămână o decizie personală. Respingem categoric orice formă de presiune din partea statului pe acest subiect”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.