Au profitat de pandemie și s-au îmbogățit! Șeful DNA: Este foarte grav

Potrivit celor spuse de Crin Bologa, autoritățile au urmărit, printre altele, corupţia în legătură cu achiziţiile pentru combaterea pandemiei.

„În pandemie am avut două tipuri de dosare: unele au ca obiect corupţia în legătură cu achiziţiile pentru combaterea pandemiei, alte dosare au ca obiect infracţiuni de corupţie profitând de starea de pandemie”, a declarat Crin Bologa la Europa FM.

Totodată, urmărirea penală în dosarele de corupție pe timp de pandemie este dificilă, deoarece unele achiziții de materiale au fost efectuate în China și Turcia, explică șeful DNA.

Au rămas în anchetă un număr de 94 de dosare

„Au rămas în anchetă în prezent un număr de 94 de dosare iar 8 dosare au fost trimise în judecată, atât cele cu Unifarm-ul, dar am mai avut şi la Braşov de boli infecţioase din Braşov, dar şi de la Sfântu Gheorghe.

În celelalte 94 de cauze, unele dintre dosarele noastre vor fi finalizate în perioada următoare, am încercat să indisponibilizăm bunuri în vederea recuperării prejudiciului, prejudiciul se ridică la nivelul zecilor de milioane, cel puţin, de euro”, a completat acesta.

De asemenea, prejudiciile au fost făcute „prin infracţiuni de corupţie în timpul pandemiei”, a completat acesta, punctând că faptul că în unele dosare sunt implicate persoane cu funcţii de conducere în statul român, la nivel local dar şi la nivel central.

„Ne interesează corupţia legată de pandemie pentru că este foarte grav ca unii de cetăţeni cu funcţii de conducere în statul român profită de această situaţie gravă şi să se îmbogăţească pe seama bolii, a suferinţei oamenilor şi chiar a morţii acestora”, a conchis șeful DNA.