Tragedie fără precedent chiar în acest weekend. Autoritățile locale anunță că un autocar a căzut sâmbătă într-o prăpastie din regiunea Cochabamba din centrul Boliviei. Potrivit sursei citate, în urma impactului, cel puțin 11 persoane au murit, iar 18 au fost rănite, scrie AFP.

Rensso Elwis Mercado, director de transport în Cochabamba susține că la momentul actual este în desfășurare o anchetă care ar urma să stabilească cum s-a produs întreaga tragedie.

„Este în curs de desfăşurare o anchetă cu privire la cauzele” accidentului, a declarat Rensso Elwis Mercado, director de transport în Cochabamba.

Trebuie menționat faptul că până la momentul actual, autorităţile nu au precizat câţi pasageri se aflau la bordul vehiculului care a căzut 400 de metri în gol. Referitor la cursă, autocarul făcea legătura între oraşul Kami şi capitala regională, situată la aproximativ 160 de kilometri spre est.

Șoferul se numără însă printre cei care au supraviețuit, el fiind cel care ar urma să lămurească întreaga situație.

„Şoferul se numără printre răniţi. El ne va putea ajuta să lămurim multe îndoieli. Fără întârziere, derulăm o anchetă”, a precizat Rensso Elwis Mercado la un canal local de televiziune.

Tragedii rutiere pe bandă rulantă în Bolivia

La mijlocul lunii septembrie, o tragedie similară s-a produs tot în Bolivia. Este vorba despre un accident care a avut loc pe o autostradă din zona Cochabamba. Autobuzul, condus de un bărbat identificat ca DMR, a căzut 400 de metri.

În urma accidentului 23 de oameni au murit, printre care trei copii în vârstă de 1, 2 și respectiv 6 ani. 13 răniți au fost transportați la spital în stare gravă. Șoferul a declarat ulterior că frâna a fost cea care s-a defectat.

„Am apăsat pe frână, însă nu mergea”, a declarat şoferul autocarului, a cărui soţie a murit în accident. Şoferul a afirmat că nu a consumat alcool.

În luna iulie a anului trecut, 34 de persoane au murit după ce un autocar a căzut într-o râpă, pe un drum din departamentul Chuquisaca, în sud-estul ţării. În martie 2021, un alt accident similar s-a soldat cu 21 de morţi pe drumul dintre Santa Cruz şi Cochabamba.

Amintim faptul că blanțul accidentelor rutiere din zonă arată sumbru. Potrivit celor mai recente date disponibile de la Institutul naţional de statistică, în anul 2020, 1.096 de persoane au murit şi 10.313 au fost rănite în accidente rutiere în Bolivia. În acel an, au fost înregistrate 13.741 de accidente de circulaţie, arată sursa citată.