Apar noi informații despre accidentul în care a murit Raisa. Avocatul familiei tinerei care a decedat a susținut că locuitorii au sesizat de un an de zile că trecerea de pietoni nu era marcată corespunzător. Potrivit lui Adrian Cuculis, care reprezintă familia fetiței de 11 accidentată mortal pe trecerea de pieton de un polițist, pe bulevardul Laminorului din București, trecerea de pietoni a fost marcată de către Administrația Străzilor de-abia acum. Asta, în ciuda faptului căp locuitorii sesizaseră problema de mai mult timp.

„Bulevardul Laminorului, 28.01.2022. A treia săptămână de la accidentul unde fetița familiei Barbu și-a pierdut viață și încă o fată de 11 ani o să rămână pe viață cu imaginea prietenei ei moartă pe carosabil. Statul a rezolvat problema la aproape 3 săptămâni de la accident și la un an de zile de la ultima sesizare a locuitorilor că pe acel Bulevard, trecerile nu sunt marcate. Viteza de reacție a primăriei/ASMB este comparabilă cu pasivitatea totală”, susține avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, citat de Gândul.

A apărut un martor cheie care poate lămuri totul în cazul morții Raisei

Conform sursei citate, inclusiv Poliția Rutieră a făcut solicitări către Administrația Străzilor pentru refacerea marcajului. Cu toate acestea, instituția nu a reacționat.

Un alt aspect demn de luat în seamă este legat de o proba importantă care a apărut în dosarul morţii Raisei. În context, trebuie spus că procurorii încearcă să stabilească cu ce viteză mergea polițistul dar și ce făcea acesta în momentul accidentului. Pentru asta, autoturismul se află sub lupa oamenilor legii.

Acum, însă, a apărut un nou martor-cheie de care nu ar fi ştiut până acum nici procurorii. Este vorba de o şoferiţă a cărei mașină mergea chiar în spatele celei de Poliție a filmat totul cu camera aflată pe bord.

„Imaginile ar urma să ne parvină şi nouă săptămâna aceasta, o să le prezentăm procurorului şi o să cerem inclusiv audierea ei”, afirmă avocatul Adrian Cuculis.

Ce se petrece acum cu mașina polițistului

Abia peste două luni s-ar putea încheia expertiza în cazul mașinii de Poliție. Testele vor stabili cu ce viteză mergea poliţistul, când a realizat pericolul, dar şi în ce stare tehnică era maşina. Mai exact, dacă sistemul de direcţie şi frânele erau în stare bună. În paralel, familiile celor două victime fac propria anchetă.

Avocatul Adrian Cuculis a arătat că maşina de poliţie care a fost implicată în accident este la Brigada Rutieră şi urmează să fie luată cam într-o săptămână, o saptămână jumătate. Autotusimul va fi ridicat pe rampă, dus în sediul RAR, acolo se vor face teste şi, eventual, inclusiv la faţa locului.  Acest lucru nu se va petrece cu aceeaşi maşină, că nu mai este funcţională. Mai exact, potrivit avocatului, se va face o reconstituire de fapt a accidentului.