Au apărut noi probe importante în dosarul morţii Raisei, fetița de 11 ani, care a fost ucisă de un polițist chiar pe trecerea de pietoni. Acum, s-a descoperit că accidentul teribil a fost de fapt surprins cu camera de bord a unei șoferițe care se afla în spatele maşinii de Poliţie în momentul tragediei.

Mașina de poliție implicată în accident este expertizată tehnic

Maşina poliţistului care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni este în aceste zile expertizată tehnic. Procurorii vor să afle ce viteză avea agentul în momentul tragediei. Totodată, aceștia încearcă să afle ce făcea agentul în momentul impactului, încât nu le-a văzut pe fete.

Totuși, expertiza în cazul mașinii de Poliție ar putea dura două luni. Testele vor stabili cu ce viteză mergea poliţistul, când a realizat pericolul, dar şi în ce stare tehnică era maşina. Mai exact, dacă sistemul de direcţie şi frânele erau în stare bună. În paralel, familiile celor două victime fac propria anchetă.

Un nou martor cheie în dosar, anunță Antena 3

Între timp, Antena 3 transmite că a apărut un nou martor-cheie de care nu ar fi ştiut până acum nici procurorii. O şoferiţă a cărei mașină rula chiar în spatele celei de Poliție a filmat totul cu camera aflată pe bord.

“Imaginile ar urma să ne parvină şi nouă săptămâna aceasta, o să le prezentăm procurorului şi o să cerem inclusiv audierea ei”, afirmă aocatul Adrian Cuculis.

“Maşina de poliţie care a fost implicată în accident este aici, la Brigada Rutieră în spate, şi urmează să fie luată cam într-o săptămână, o saptămână jumătate. O să fie ridicată pe rampă, dusă în sediul RAR, acolo se vor face teste şi, eventual, inclusiv la faţa locului – sigur, nu cu aceeaşi maşină, că nu mai este funcţională, evident.

Se va face o reconstituire de fapt a accidentului”, spune avocatul Adrian Cuculis care a adăugat că și Marina, fetița care a scăpat cu viaţă, ar putea fi audiată

Colegii polițistului i-au emis acestuia o dovadă de circulație pentru o perioadă de 15 zile, cu prelungire automată, după ce s-a decis pe numele lui suspendarea permisului de conducere. Pe de altă parte, măsura controlului judiciar presupune și interdicția de a-și exercita dreptul de a conduce.

”Mai este încă un martor foarte important pe care l-am identificat în urma audierii pe care am avut-o săptămâna trecută cu inculpatul Popescu, respectiv acel coleg care l-a dezbrăcat pe Popescu și a schimbat geaca cu el. Acest coleg este de la secția 5, martorul respectiv și trebuie să vină să dea declarații de ce a făcut gestul acesta”, a mai transmis avocatul la Antena 3.