Mircea Badea a uimit pe toată lumea. Acesta a făcut un anunț neașteptat, în direct, la TV. “M-a urmărit miliția aseară prin oraș!”, și-a început vedeta de la Antena 3 relatarea. El a povestit cum a fost oprit de poliție în timpul nopții, dar și ce s-a petrecut în tot acest timp.

Mircea Badea a susținut că a oprit în clipa în care a văzut că este urmărit de oamenii legii. Marea i-a fost însă mirarea când a văzut atitudinea polițistului, dar mai ales faptul că nu respecta măsurile de siguranță anti-COVID.

„Domnul Raed Arafat să le impună polițiștilor să poarte mască. Pe mine m-a urmărit miliția aseară prin oraș. Cu nino-nino, cu girofar sigur. Am oprit când am văzut că mă urmărește poliția.

Mă duceam acasă, noaptea, de la muncă. Mergeam ca un om cu mașina mea veche, ponosită, cu o viteză minimă. Zic să mă dau cât mai pe dreapta să treacă miliția. M-am gândit că au o treabă importantă, că se duc să-i pupe pe infractorii de la Bolintin, poate au un indiciu și l-au prins pe bombardierul de la Arad. Ei nu treceau. Erau în spatele meu. M-am oprit. Se dă jos un tinerel, foarte plin de el. Mergea ca șmecherii către mașina mea. Vine și zice: ”Știți de ce v-am oprit?”. Eu îi spun: ”Nu purtați mască”. El zice: ”Știți de ce v-am oprit?” și eu îi spun: ”Nu purtați mască””, a povestit Mircea Badea.

Mircea Badea: Eu aveam masca, polițistul nu

Vedeta Antena 3 a susținut că el avea mască și că atunci când pleacă de la serviciu, ca să nu zică nimeni că i-a infectat el, își pune masca până la mașină. Și după aia nu o mai scoate până acasă. Mircea Badea avea mască de protecție, polițistul însă nu.

“El continuă și zice: ”V-am oprit pentru că…”. Eu îi zic: ”Dacă vreți să țip, pot să țip. Nu purtați mască. Circulă o lege, cică pe stradă să pui masca pe față. Nu o aveți.” N-a mai știut ce să zică.

Zice: ”Dați-mi actele”. A început să se uite. Eu m-am oferit: ”Vreți să vă arăt și extinctorul?”. Zice:

”Asigurarea!”. Eu, care citesc legile, n-am RCA tipărit, de-al dracu. De ce? Pentru că e dreptul meu să n-am.

Zice: ”Asigurarea”.  Eu îi zic: ”Nu o am tipărită. Nu mă aștept să știți. Am ținut cursuri deseori noaptea. E un hobby de-al meu. Mai țin cursuri de legislație oamenilor legii. Conform onoratei instanțe, nu e nevoie ca eu, conducător auto, să o am.”

Păi zice: ”Eu nu știam asta”. Dar nu mă miră. Îi zic: ”Dacă vreți, vă dau un link.”, a fost o parte a dialogului purtat între cei doi.

A promis să-l sune direct pe Raed Arafat

Ulterior, polițistul s-a dus la mașină, iar când s-a întors l-a înștiințat pe Mircea Badea că a fost oprit pentru că avea un bec ars la poziție pe spate.

„Ați văzut din actele pe care vi le-am înmânat că am făcut ITP-ul acum două zile, deci becul mergea. Probabil o să-l înlocuiesc. Vreți chiar acum:”, i-ar fi replicat Mircea Badea.

Mai mult, acesta și-ar fi promis ca atunci când va mai fi oprit de “miliție” să îl sune direct pe Raed Arafat.

“Îi zic: ”Domnu secretar de stat, oamenii legii zădărnicesc combaterea răspândirii bolilor. Oamenii legii nu respectă legea.”, a povestit Mircea Badea.