Au fost semnate contracte de aproape 19 miliarde de lei prin PNRR. Cseke Attila: Vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public

Ministrul Dezvoltării a anunțat că au fost semnate 175 de noi contracte de finanțare prin componenta Fondul Local. În acest mod, numărul total al contractelor de finanțare semnate ajung la aproape 19 miliarde de lei.

Ministrul Cseke Attila mai spune că aceste noi contracte au fost încheiate de către autoritățile publice locale din 132 de unități administrativ teritoriale și Ministerul Dezvoltării. Valoarea totală a acestor contracte este de 1.403.005.725,73 de lei.

Noile contracte vizează înnoirea parcului de vehicule destinat transportului public

Nu în ultimul rând, ministrul Cseke Attila spune că noile contracte vizează înnoirea parcului de vehicule destinat transportului public, prin achiziționarea de vehicule care nu poluează, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin construirea de piste pentru biciclete la nivel local/metropolitan și achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice, construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ, precum și elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană.

Peste 2.000 de contracte au fost semnate prin PNRR

Ministrul Dezvoltării spune că până acum au fost semnate, prin cele trei componente ale Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) 2.424 contracte de finanțare. Valoarea totală a acestora este de 18.812.063.283,19 de lei.

Au mai fost semnate astfel de contracte și în decembrie 2022

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, ministrul Cseke Attila declara că a semnat 60 de noi contracte finanţate prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru construirea de locuinţe nZEB plus (nearly Zero-Energy Building) pentru tineri şi locuinţe de serviciu pentru specialiştii din sănătate şi învăţământ.

Contractele respective aveau o valoare totală de 511.234.827,68 lei, ele fiind încheiate între autoritățile publice locale din 60 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării.

Astfel, ministerul condus de Cseke Attila ca construi 5.522 de locuinţe pentru tineri şi specialişti din sănătate şi învăţământ, eficiente din punct de vedere energetic.

De asemenea, au fost semnate și 30 de contracte, cu o valoare totală de 127.510.194,79 lei, cu 30 de autorități locale, cu scopul de a asigura infrastructura pentru transportul verde, fiind vorba despre piste pentru biciclete, dar și alte vehicule ușoare, la nivel local și metropolitan.