Dovezile care îl inculpează pe președintele SUA, Donald Trump, vor fi trimise către Senat. Camera Reprezentanților a aprobat azi trimiterea articolelor de inculpare. Trump ar putea fi semis în urma acestor dovezi. Rezoluţia a fost aprobată cu un raport de voturi de 228 la 193.

În urmă cu puțin timp, Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a anunţat coordonatorii acţiunii de formulare a acuzaţiilor în procedura demiterii preşedintelui Donald Trump. Acesta a declarat și că preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, Adam Schiff, va fi principalul coordonator al procedurii de prezentare a acuzaţiilor în procesul din Senat. Ceilalţi coordonatori sunt: Jerry Nadler, preşedintele Comisiei Judiciare din Camera Reprezentanţilor, şi congresmenii Hakeem Jeffries, Jason Crow, Val Demings, Zoe Lofgren şi Sylvia Garcia.

Donald Trump va fi destituit dacă este găsit vinovat

Donald Trump este acuzat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Președintele SUA este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Așadar, dacă Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit din funcția de președinte.