Nu se încadrează situațiile în care lipsește vechimea minimă sau dacă angajatul are studii în alt domeniu decât cel pentru care sunt necesare studiile pentru ocuparea postului respectiv

De la 1 ianuarie, salariul minim pentru cei încadrați pe funcții pentru care sunt prevăzute studii superioare va fi 2.350 de lei, dacă au cel puțin un an de zile vechime în domeniul studiilor respective, stabilește Hotărârea Guvernului nr. 937/2018.

Este important de știut că a avea studii superioare înseamnă a avea o diplomă de absolvire care să ateste finalizarea acelor studii. Un student care se angajează, chiar dacă o face în domeniul studiilor, este încă în formarea studiilor respective.

Și, cu toate astea, nu oricine are studii superioare va trebui să primească, de la 1 ianuarie, acest salariu minim de 2.350 de lei.

Cei care nu se încadrează în Legea respectivă sunt cei care au: Lipsa vechimii de un an în domeniul studiilor prevăzute pentru funcția respectivă, vechimea de un an realizată în alt domeniu, salariatul care ocupă o funcție în alt domeniu decât studiile sale și angajatul care ocupă un post part-time, scrie avocatnet.ro.