Multe dintre fructele și legumele din piețe conțin un nivel foarte ridicat de pesticide. Specialiștii au realizat un clasament al celor mai nocive fructe, în funcţie de nivelul de pesticide descoperit. Aceștia au vrut astfel să atragă atenția tuturor celor care își cumpără fructe și legume. Multe dintre ele sunt tratate cu diverse pesticide pentru a crește mai repede sau pentru a arăta apetisant.

Un fruct este cu adevărat bombă de pesticide. Chiar dacă sunt considerate ca fiind o sursă bogată de antioxidanți, căpşunile care se găsesc în magazine și piețe conţin cea mai mare cantitate de pesticide. Potrivit Enviromental Working Group, 98% din mostrele de căpşuni examinate de autorităţile sanitare au prezentat urme de pesticide. Peste 40% dintre acestea conţineau chiar şi 10 sau mai multe feluri de pesticide. Cea mai șocantă descoperire a fost de 17 tipuri de pesticide.

Topul fructelor care conţin cele mai multe pesticide

  1. Căpșuni
  2. Mere
  3.  Nectarine
  4. Piersici
  5. Struguri

Un alt lucru pe care nu toți dintre noi îl cunoaștem este că zahărul combinat cu căpșuni nu este o combinație deloc indicată. Căpșunile sunt bogate în substanțe nutitive, extrem de benefice pentru sănătatea noastră și pentru buna funcționare a organismului nostru. Aceste fructe au cel mai mare conținut de nutrienți, printre aceștia numărându-se vitamina C, potasiul, manganul, folatii, fibrele și antioxidanții, potrivit sănătatea.ro. Zahărul practic anulează toți acești nutrienți și vitamine. Probabil nu vă așteptați, însă zahărul este ingredientul care provoacă cel mai mare număr de dependenți la nivel mondial. Zahărul este considerat de specialiști mai periculos decât alcoolul și țigările. Tot zahărul se face responsabil pentru diabet, bolile de inimă și chiar pentru cancer.

În plus, fructele nu trebuie consumate în timpul mesei. Căpșunele dintr-o salată cu carne și dressing consistent, sosul de mango alături de pește sau plăcinta cu garnitură de dulceață de vișine sunt unele dintre asocierile cele mai periculoase din timpul mesei.