Cei mai mulți dintre noi când începem o cură de slăbire ne facem imediat următorul meniu: carne sau pește cu salata verde. Dr. Mihaela Bilic a explicat că salata verde poate fi un real pericol în lupta cu kilogramele dacă aceasta este preparată greșit. Cu alte cuvinte, dacă punem în salata verde un aliment interzis, atunci putem ajunge să avem câteva kilograme în plus și nu în minus.

Atenție mare la prepararea salatei verzi. Mai exact, fiți foarte riguroși atunci când vă decideți să folosiți ulei. Pentru că o cantitate peste limita recomandată, poate avea un efect invers. Nici nu contează dacă uleiul folosit este de măsline sau de floarea soarelui sau de oricare alt tip. Folosit peste măsură acesta are foarte multe calorii iar rezultatul va fi dezastruos.

„Fiecare lingură de ulei înseamnă 100 de calorii”,  a avertizat medicul nutriţionist Mihaela Bilic. Ea a arătat că cea mai frecventă greșeală este atunci turnăm ulei cu sticla la salată. Avem senzația că putem puțin, însă situația nu este deloc așa. Cel mai bine este să folosim un spray cu ulei, să pulverizăm un puf şi, atunci, totul este sub control. Un puf înseamnă 30 de calorii.

Ceea ce mulți dintre noi nu știm este că o lingură de ulei are 100 de calorii, iar la o salată, în funcţie de mărimea acesteia, oamenii obişnuiesc să pună 3-5 linguri de ulei. Asta înseamnă, dintr-un foc, 500 de calorii numai la o salată pe care noi o considerăm parte din dietă.

„Şi, pe urmă, femeile se miră şi spun că ele au mâncat salată cu piept de pui şi nu au slăbit. Dar dacă au pus 3-5 linguri de ulei în salată, nu e bine. Astfel de mici improvizaţii ne blocheată rezultatele la dietă”, a atenţionat medicul Mihaela Bilic, pentru Antena3.ro. Doza zilnică de ulei de care avem nevoie este de 1-2 linguri.