Toți mâncăm, mai ales în perioada cu temperaturi ridicate, pepene. Cei mai mulți dintre noi, alegeam acest fruct pentru că știam că el nu îngrașă. Acum, medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre pericolele pe care le prezintă pentru siluetă pepenele roșu în exces.

Mai toți știm că pepenele roșu conține apă în proporție de 90% și că este bogat în proteine, glucide, vitamina C, fibre. Ceea ce nu știm, însă, este că e indicat să îl mâncăm în cantitate foarte mare.

Potrivit Mihaelei Bilic, pepenele roșu consumat în cantități exagerate poate afecta ficatul. De asemenea, având o cantitate mare de fructoză, este în topul fructelor care îngrașă foarte mult.

Atenție la aceste fructe!

Nu este indicat să mâncăm prea des nici struguri sau cireșe, pentru că și ele sunt destul de periculoase pentru siluetă. Mihaela Bilic a arătat că după masă trebuie să facem mult sport, să mergem pe jos sau să alergăm pentru a arde caloriile. La fructoză, partea proastă e că nu se duce în sânge, precum glocoza, ci se duce la ficat și îl supune unei munci titanice dacă exagerăm cu cantitatea.

În ceea ce privește pepenele roșu, acesta este bine să fie consumat ca și desert.

Pepenii de pe piață pot fi toxici

Un alt lucru la care trebuie să fim atenți când vine vorba de pepeni este că aceștia devin toxici prin injectarea anumitor substanțe, care au rolul de a le accelera creșterea sau de a-i menține proaspeți mai mult timp. Una dintre substanțele folosite la injectare este un compus chimic denumit Forclorfenuron. Acesta are dublu rol. Grăbește coacerea pepenilor care au fost culeși mai devreme decât trebuia. Forclorfenuronul păstrează pepenii în stare buna mai mult timp, având rol şi de conservant.

Exista mai multe trucuri prin care iți poți da seama dacă pepenele pe care urmează să îl cumperi a fost injectat sau nu cu substanțe dăunătoare. În primul rand fii atent la greutate. Atunci când este ridicat, un pepene roșu trebuie să se simtă greu. Dacă ți se pare că pepenele pe care îl ai în mână este prea ușor raportat la mărimea lui, nu îl mai cumpăra.