Atac extrem de dur lansat vineri, în ultima zi a campaniei electorale, de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, la adresa lui Klaus Iohannis.

”În 5 ani de mandat Iohannis, chiar asumat cu aroganță de cercurile autointitulate „elitiste”, recunoaște, fără modestie, că cea mai mare realizare a sa a fost înlocuirea unui guvern PSD incomod. Realitatea este, din păcate, că doar atât a reușit să facă Iohannis în cei 5 ani cât a stat închis, ca într-un turn de fildeș, la Cotroceni. Fără dialog, fără comunicare, fără dezbatere, în total dispreț față de toți cei care nu erau pe lista de persoane și instituții „convenabile”.

Dacă pe cetățenii români îi satisface un astfel de răspuns al șefului statului, dacă oamenii obișnuiți acceptă resemnați ca dialogul să fie eliminat din ecuația comunicării, atunci mi-e teamă că am pierdut din esența democrației noastre construită în 30 de ani, că se estompează orice urmă de decență în politică și că a dispărut noțiunea de respect al unui președinte față de cetățenii țării pe care a condus-o”, a scris Teodorovici pe Facebook.

”Domnule Iohannis, un președinte nu își alege poporul „său”, ci este ales de poporul său!

În cinci ani un om obișnuit obține o diplomă de studii sau își construiește o carieră, își clădește casă, o familie, un cerc de prieteni, își dezvoltă o afacere sau, de ce nu, își împlinește un vis. Oamenii obișnuiți pot realiza atâtea lucruri frumoase și trainice în 5 ani.

O dată la 5 ani oamenii obișnuiți își aleg președintele, pe cel în care își pun toată încrederea că îi poate reprezenta cu onoare și patriotism”, a comentat fostul ministru de Finanțe.