Dacia deschide un nou capitol al evoluției sale, abordând segmentul vehiculelor electrice! Standul mărcii va expune astfel, în premieră, un show-car 100% electric. O revoluție în gama Dacia, care profită de experiența de peste 10 ani a Grupului Renault în domeniul mobilității electrice, spune compania.

Primul model electric vine pe piață în 2021-2022

Conform unui anunț recent lansat de Renault, Dacia ar urma să lanseze primul model electric în 2021-2022. Acesta va fi o mașină mică de oraș, bazat pe versiunea electrică a lui Renault Twingo, numită Twingo Z.E.

În prima fază vor fi lansate modele hibride, după cum spunea în decembrie anul trecut Christophe Dridi, șeful companiei.

„Vom produce la Mioveni mașini hibride plug-in, mergem pas cu pas, nu vom merge din prima să facem un model 100% electric”, spunea Dridi care a adăugat că va fi utilizată platforma pe care este construit și noul Clio, platformă care permite și construirea de hibride plug-in. ”Suntem parte a alianței și ne putem adapta rapid. Știți cât ne-a luat să facem Logan Stepway? Doar patru luni. Așa este lumea modernă, trebuie să fii agil, să te adaptezi la context foarte rapid”.

Ce specificații ar putea avea Dacia electrică

Nu este nimic oficial încă dar ne putem aștepta la un motor electric de 80CP, alimentat de o baterie litiu-ion cu o capacitate netă de 35 kWh și conectivitate la stații de încărcare prin porturi Type 2 (până la 22 kW) și CCS (până la 50 kW). Grupul Volkswagen are deja mai multe modele mici de oraș, cu baterie de circa 35 kWh, la un preț de circa 20.000 Euro (Skoda Citigoe iV, Volkswagen e-up!, SEAT Mii EV), scrie hotnews.ro.

Standardul de garanție așteptat este de 8 ani sau 160.000 km pentru baterie și motor, acestea fiind intervalele preponderente folosite de toată industria auto când vine vorba despre garanția mașinilor electrice.