Într-un interviu recent, Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a dezvăluit că şi-a cumpărat primul automobil electric şi este foarte încântat de el. Modelul ales: un Porsche Taycan.

“Tocmai am cumpărat un Porsche Taycan. (…) Trebuie să spun, este un automobil cu preţ premium, dar este foarte, foarte tare. Este primul meu automobil electric şi îmi place foarte mult”, a mărturisit miliardarul american.

Un Porsche Taycan Turbo se vinde în Statele Unite la preţul de 150.900 de dolari, în timp ce versiunea mai scumpă Taycan Turbo S costă 185.000 de dolari. Prin comparaţie, cea mai ieftină maşină de la Tesla, Model 3, pleacă de la 39.490 de dolari, iar modelele cele mai scumpe se apropie de 100.000 de dolari.

Porsche Taycan Turbo

Discuţia plecase de la eforturile de combatere a schimbărilor climatice cu ajutorul produselor care folosesc energie verde, precum maşinile electrice. Bill Gates spune că acestea sunt deocamdată în urma celor pe benzină când vine vorba despre autonomie, însă vehiculele de pasageri “sunt unii dintre factorii cei mai promiţători” pentru reducerea costului când vine vorba despre alternativele care protejează mediul înconjurător.

Gates chiar a menţionat compania Tesla în acest context: “Şi în mod sigur Tesla este unul dintre aceşti factori, dacă trebuie să menţionezi o companie.”

Elon Musk, nemulţumit şi dezamăgit de alegerea făcută de Bill Gates

Cu toate că a laudat compania americană Tesla, fondată de Elon Musk, Bill Gates a preferat să-şi cumpere o maşină electrică germană, iar acest lucru l-a nemulţumit profund pe Musk, scrie news.ro.

CEO-ul Tesla a fost întrebat pe Twitter în legătură cu ştirea legată de co-fondatorul Microsoft, care “a decis să cumpere un Taycan în loc de un Tesla”. Elon Musk a răspuns prompt: “Ca să fiu sincer, conversaţiile mele cu Gates au fost dezamăgitoare.”

Nu ar fi prima dată când Elon Musk critică pe Twitter pe unul dintre miliardarii din industria tehnologiei. În 2017, CEO-ul Tesla se arăta nemulţumit de atitudinea optimistă a fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, cu privire la inteligenţa artificială, spunând că acesta din urmă “are o înţelegere limitată a subiectului”.