Valoarea netă a lui Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a ajuns acum de șase ori mai mare decât bogăția cumulată a celor mai înstăriți 20 de actori de la Hollywood. Datele colectate și calculate de LearnBonds.com indică faptul că actorii de top dețin o avere combinată de 6,55 miliarde de dolari. Pe de altă parte, valoarea lui Musk se ridică la 40 de miliarde de dolari, situându-l pe a noua poziție în topul celor mai bogați CEO la nivel mondial.

Prin intermediul automobilelor electrice Tesla, Musk încearcă să revoluționeze sectorul transporturilor. În plus, valoarea netă a lui Musk este ajutată și de SpaceX, o companie pe care o deține de asemenea și se ridică la o evaluare de peste 20 de miliarde de dolari.

Cei mai bogați 20 de CEO din lume au o valoare netă combinată de 873,7 miliarde de dolari. Această avere înseamnă că bogăția primilor 20 de actori de la Hollywood este de cel puțin 133 de ori mai mică decât cei mai bogați 20 de membri.

Top 3 cei mai bogați actori

Printre cei mai bogați 20 de actori de la Hollywood, Tom Cruise, cu o carieră actoricească ce se întinde pe o perioadă de peste trei decenii, apare cu o valoare netă de 570 milioane de dolari și ocupă prima poziție. Cruise, cunoscut pentru rolul său în franciza Mission Impossible, a jucat de-a lungul anilor în multe filme de blockbuster.

Pe poziția secundă se află George Clooney, unul dintre cei mai căutați actori de la Hollywood. Acesta se bucură de o valoare netă de 500 de milioane de dolari. Clooney și-a adunat averea în principal din aparițiile de la televizor. Proiectele notabile care i-au adus mulți bani includ ER, One Fine Day și Batman. În afară de actorie, Clooney are afaceri și imobiliare.

Starul din Expendables, Mel Gibson este al treilea cel mai bogat actor de la Hollywood, cu o valoare netă de 425 de milioane de dolari. Gibson, cu o carieră de trei decenii, și-a construit averea din actorie și investiții în diverse afaceri. Câștigurile notabile ale actorilor au venit din rolurile principale ale acestuia în filme precum Mad Max, Apocalypto și Ransom.