Putin a dezvăluit că țara sa a dezvoltat o armă care zboară de peste cinci ori mai repede decât cele dezvoltate în SUA, informează Wionews.

În timpul unui forum energetic, Putin a spus că Rusia are rachete nucleare intercontinentale capabile să distrugă orașele americane. Liderul de la Kremlin a negat însă că intenționează să facă rău cuiva și a susținut că sisteme similare sunt dezvoltate și de alte țări.

„Arme cu o viteză de 3 MACH sau mai mult sunt dezvoltate în Statele Unite. Sistemele noastre zboară cu o viteză de peste 20 MACH. Acestea nu sunt doar rachete hipersonice, ci intercontinentale. Sunt arme mult mai performante decât cele pe care le-ați menționat”, a declarat Putin.

Astfel de sisteme de arme sunt deja în stare de luptă în Rusia și sisteme similare sunt dezvoltate în alte țări, a adăugat președintele rus. „Nu e nimic neobișnuit în asta. Armatele din întreaga lume vor deține astfel de sisteme în curând”, a mai spus Putin.

Săptămâna trecută, Rusia anunța că și-a testat cu succes noua rachetă hipersonică letală, Zircon, de pe un submarin. Racheta, cu o rază de acţiune de aproximativ 1.000 de km, a fost lansată de pe submarinul nuclear Severodvinsk, conform înregistrărilor video.

Ministrul Apărării, Sergei Șoigu, a declarat că testele urmează să fie finalizate până la sfârșitul acestui an și se așteaptă ca arma să fie comandată de Marina Rusă în 2022.