Armata Rusiei se mărește cu circa 170 de mii de oameni

Armata Rusiei se mărește! Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret prezidențial prin care mărește personalul militar al armatei naționale cu circa 170 de mii de oameni. Documentul a fost deja publicat pe site-ul oficial al Kremlinului.

Efectivul de personal al forțelor armate din Rusiei este stabilit la 2.209.130 de persoane și 1.320.000 de militari. Creșterea se va realiza etapizat, în detrimentul soldaților contractuali.

Kremlinul a decis să-și mărească forțele militare din vaste motive. Printre care: „amenințările tot mai mari la adresa țării”, extinderea continuă a NATO și evoluția războiului din Ucraina.

„Creșterea numărului de militari ai Forțelor Armate ale Federației Ruse este implementată în etape, în detrimentul cetățenilor care își exprimă dorința de a servi în baza unui contract. În acest sens, nu este planificată o creștere semnificativă a recrutării cetățenilor pentru serviciul militar.

Mobilizarea nu este avută în vedere. Forțele armate comune ale alianței sunt construite în apropierea granițelor Rusiei, sunt desfășurate sisteme suplimentare de apărare aeriană și arme de atac.

Potențialul forțelor nucleare tactice ale NATO este în curs de construire. Statele Unite intenționează să înlocuiască 200 de bombe nucleare învechite cu cădere liberă situate în Europa și Turcia cu o nouă versiune de înaltă precizie până la sfârșitul anului 2025.

În condițiile actuale, o creștere suplimentară a personalului de luptă și a numărului de forțe armate este un răspuns adecvat la activitățile agresive ale blocului NATO”, a informat Ministerul Apărării din Rusia.

A fost promulgat bugetul Rusiei pentru următorii doi ani

Vă amintim că pe data de 27 noiembrie 2023, președintele Rusiei a aprobat bugetul țării pentru următorii doi ani, evidențiind o creștere semnificativă a fondurilor alocate forțelor armate.

Într-o perspectivă mai amplă, cheltuielile militare ale Rusiei vor depăși în premieră cheltuielile sociale. Sectorul social va primi doar 84,3 miliarde de dolari americani, în timp ce sectorul apărării va beneficia de 111 miliarde de dolari americani, reprezentând aproximativ o treime din totalul bugetului de stat al Rusiei.

Proiecțiile bugetare pentru anii 2025 și 2026 destinate domeniului apărării vor fi reduse în comparație cu cele planificate pentru anul 2024, dar vor depăși nivelul alocat pentru anul 2023:

  • 2025: 8,6 trilioane de ruble rusești (88 de miliarde de dolari americani);
  • 2026: 7,5 trilioane de ruble rusești (77,2 miliarde de dolari americani).