Incendiile fac ravagii în multe ţări din Europa în această perioadă, pompierii români primesc aplauze la scenă deschisă pentru modul în care acţionează în Grecia, însă iată că sunt probleme şi la noi acasă!

O nouă intervenţie de urgenţă a pompierilor din Gorj

Sâmbătă, a fost intervenţie de urgenţă în judeţul Gorj, în Câmpu Mare, comuna Albeni, în apropierea Drumului Naţional 67. Pompierii au fost chemaţi să intervină la un incendiu de vegetaţie extins, cu mai multe focare.

Au ars hectare întregi de vegetaţie, iar pompierii acţionează şi acum, cu mai multe autospeciale, în încercarea de a ţine flăcările departe de casele oamenilor aflate în localităţile din zonă, transmite Antena 3.

Flăcările puternice ce mistuiau vegetaţia puteau fi văzute cu uşurinţă de pe şosea, astfel că mai mulţi şoferi şi-au oprit maşinile la marginea câmpului pentru a filma incendiul.

Reprezentanţii ISU Gorj care au intervenit de urgenţă în zonă spun că există mai multe focare care trebuie eliminate şi, din păcate, vântul întreţine flăcările.

Până în acest moment, au fost afectate culturile de porumb ale localnicilor din zonă.

Vezi video aici.

“Doamne fereşte să ne trezim cu situaţii ca în Grecia sau Bulgaria”

Numărul mare al incendiilor din ultima perioadă îngrijorează autorităţile din judeţul Gorj, relatau joi jurnaliştii de la Pandurul.ro.

Judeţul Gorj nu are o autospecială pentru stingerea incendiilor de pădure, se plânge Marcel Iacobescu, subprefectul de Gorj.

“Din discuţiile pe care le-am avut mai mult cu domnul Arafat, la nevoie se pot suplimenta şi din judeţele vecine. Pentru incendii de pădure sunt autospeciale destinate special. Sunt puţine, doar 24 în ţară. Din păcate, nu sunt judeţul care să deţină o astfel de autospecială”, a declarat oficialul.

“Oamenii ar trebui să înţeleagă să nu dea foc la mirişte în această perioadă. Ne confruntăm şi cu o secetă prelungită. (…) Anul acesta, până în acest moment, avem peste 200 de incendii de vegetaţie, 46 fiind la fondul forestier. Doamne fereşte să ne trezim cu situaţii ca în Grecia sau Bulgaria”, a mai spus Iacobescu.

Sursa foto: Dreamstime