Grecia trăieşte iarăşi sub semnul incendiilor devastatoare! După ce situaţia se stabilizase, acum este iar alertă în Attica, regiunea în care se află capitala Atena, dar şi pe insula Evia.

Pompierii români s-au întors să lupte cu flăcările în Grecia

Autorităţile le transmit localnicilor să stea în case şi să apeleze la salvatori dacă văd flăcări. Le este interzis să intre în păduri, unde se aşteaptă că vor izbucni noi incendii, din cauza temperaturiloe extrem de ridicate.

Şapte sate au fost evacuate în zonă, iar sute de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele şi să se pună la adăpost din calea flăcărilor.

Vineri, un detaşament de 142 de pompieri români a plecat pentru o a doua misiune în Grecia, în baza Mecanismului European de Protecție Civilă. O echipă a Digi24 îi insoţeşte pe pompierii români, iar imaginile filmate în urma flăcărilor mistuitoare sunt cu adevărat incredibile.

Incendiile lasă în urmă peisaje dezolante. Există însă şi mici miracole!

“Locul de unde transmitem, din Attica, era până acum câteva zile o locuință, aici stăteau oameni. Acum este foarte greu să-ți dai seama ce a fost. Aici, după câte cioburi sunt, bănuiesc că era bucătăria. Sunt farfurii, căni, cești sparte. Nu a mai rămas nimic în rest, decât pereți înnegriți de fum.

Localnicii povestesc că în 15-20 de minute totul a fost făcut scrum. Flăcările au fost atât de puternice și au degajat temperaturi atât de mari, încât au topit efectiv sticla geamurilor. E încovoiată ca o bucată de hârtie. La fel si o lampă din locuința în care ne aflăm.

A devenit pur si simplu un tub prelung de sticlă. În casa în care ne aflăm locuiau 5-6 oameni, localnici care erau angajați ai unei biserici. Au fost nevoiți să fugă, nu au mai putut să salveze nimic și totul a fost făcut scrum.”, se arată în reportaj.

Există însă şi lucruri ce pot fi considerate adevărate miracole!

Sursă foto: captură video Digi24

La câţiva metri de locuinţa respectivă se află Biserica. Totul este pârjolit în jur, însă Biserica este neatinsă de flăcări. Flăcările s-au oprit la nivelul gardului ei și nu au ajuns la pereții lăcașului de cult. Pentru oamenii locului, a fost un semn divin.

Sursa foto: skynews.com