Europa, mistuită de incendiile de vegetație! Vântul puternic îngreunează considerabil misiunea pompierilor.

Cel mai mare incendiu din Franța din acest an a parcurs deja peste 7.100 de hectare, spre disperarea localnicilor.

Europa, mistuită de incendiile de vegetație! Ard pădurile de pin

Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în Europa. Mii de pompieri se luptă cu flăcările. Ațâțat de un vânt capricios, incendiul care face ravagii, de luni, în provincia franceză Var, aproape de Riviera Franceză, s-a extins spre nord.

Sunt cel puțin 2 morți și 24 de răniți, au anunțat autoritățile franceze.

Ard pădurile de pin și în Grecia, la 60 de kilometri de Atena. Este cel mai recent dintre sutele de incendii de vegetație care au izbucnit în Grecia această vară.

Peste 100 de focare au pârjolit Grecia în această vară, în cel mai rău sezon al incendiilor de vegetație din ultimii 30 de ani.

Sute de pompieri greci și polonezi luptă cu încă unul, un incendiu major care mistuie, de câteva zile, pădurea de pini, la 60 de kilometri nord-vest de Atena.

Deja au ars mii de hectare și localnicii din mai multe sate au primit ordin de evacuare, potrivit stirileprotv.ro.

430 de pompieri dintre care o treime sunt polonezi, veniți în ajutorul colegilor greci, au fost desfășurați pe frontul acestui incendiu. Sunt sprijiniți de 10 avioane și elicoptere specializate.

Dar vântul puternic și cu direcția schimbătoare complică lupta cu flăcările.

”Am luat strictul necesar, ne-am urcat în mașină și am plecat”

Avioanele anti incendiu zboară peste plajele de pe Coasta de azur pentru a se alimenta cu apă din Mediterana. Cel mai mare incendiu din Franța, în această vară, care a izbucnit luni seară și a parcurs deja peste 7.100 de hectare, nu departe de Saint Tropez, în prefectura Var.

1200 de pompieri sunt mobilizați și speră să poată profită de condițiile meteo ceva mai favorabile. Dar focul a făcut deja ravagii. Zeci de localnici au pierdut totul.

”Luni seară ne-au anunțat că trebuie să plecăm din camping pentru că vine focul. Ne-am urcat în mașini, jandarmii au condus convoiul și ne-au adus până aici, în siguranță. Focul nu era departe.

Așa că am luat strictul necesar, ne-am urcat în mașină și am plecat. Suntem aici de luni și începe să fie cam prea mult”, a transmis un cetățean.

Această familie a preferat să se instaleze în parcarea din față sălii de sport devenită adăpost pentru cei evacuați. Folosesc saltele gonflabile de plajă și dorm în mașînă.