România, sub amenințarea incendiilor de vegetație! Țara noastră s-a confruntat deja cu al doilea eveniment nefericit de acest fel.

Temperaturile extreme duc la aprinderea vegetației uscate de pe câmpuri, iar focurile aprinse astfel ajung să distrugă munca de o viață a oamenilor.

România, sub amenințarea incendiilor de vegetație! Intervenția pompierilor în județul Mehedinți

Pompierii din Mehedinţi anunţă că au reuşit să stingă incendiul de vegetaţie extins la gospodării. Au fost afectate patru case, 17 anexe gospodăreşti, o maşină, cimitirul şi 2 hectare de litieră.

”Incendiul izbucnit la vegetaţie uscată şi extins la gospodării pe raza localităţii Scăpau a fost lichidat noaptea trecută de pompierii mehedinţeni în jurul orei 2.00”, a transmis, marţi dimineaţă ISU Mehedinţi.

Focul a afectat 4 case de locuit, dintre care 1 total şi 3 parțial, 17 anexe gospodăreşti din 15 gospodării, un autoturism, 20 de clăi de plante furajere, cimitirul şi 2 ha litieră, conform sursei citate.

”Evaluarea tuturor pagubelor şi cauza incendiului va fi finalizată în cursul zilei de astăzi de o comisie numită în acest sens”, a mai transmis ISU Mehedinţi.

Peste 45 de pompieri, inclusiv din ture libere, au intervenit, încă de luni, pentru stingerea unui incendiu violent de vegetaţie, în comuna Devesel, judeţul Mehedinţi.

”Peste 45 de pompieri intervin cu 6 autospeciale cu apă şi spum pe raza localităţii Scăpau, comuna Devesel, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, care se manifesta violent şi s-a extins la mai multe gospodării”, a transmis inițial ISU Mehedinţi.

Mai multe gospodării, sub amenințarea focului

Focul s-a extins şi la mai multe gospodării.

Pompierii au cerut ajutorul colegilor din Dolj care au trimis două autospeciale.

În context, trebuie precizat că temperaturile extreme au făcut ca și în România să apară pericolul incendiilor de vegetație, cel din județul Mehedinți nefiind singurul.

Un incendiu puternic a mistuit peste 15 hectare de vegetaţie în comuna Corbeanca din Ilfov la mică distanţă de un cartier rezidenţial de case.

Oamenii au sunat speriaţi la 112 iar pompierii au intervenit cu 4 autospeciale de stingere.

Localnicii spun că flăcările ar fi fost provocate de un fulger în toiul furtunii însă pompierii iau în calcul şi o incendiere intenţionată.

Garda de mediu a monitorizat zona cu o staţie mobilă şi nu a înregistrat depăşiri alarmante ale limitelor de poluare.