Şeful Poliţiei de Frontieră Mehedinţi a intrat în vizorul forțelor de ordine. El este vizat de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de țigări. Este vorba comisarul Sorin Coman, susțin surse judiciare citate de G4Media. Acesta a fost, anterior, șeful punctului de trecere a frontierei Porțile de Fier 1.

Miercuri dimineață au avut loc peste 100 de percheziții la firme şi polițiști de frontieră din vestul şi sud vestul ţării. Aceștia sunt bănuiți de oamenii legii că ar fi implicați în traficul ilegal de tigări. Acțiunea în forță a procurorilor DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițerii DGA a debutat miercuri dimineață. Oamenii legii au efectuat peste 150 de percheziții în județe din sudul și vestul țării. Cei de la DIICOT urmăresc să destructureze mai multe grupări infracționale care conlucrează în vederea comiterii infracțiunii de contrabandă.

Polițiștii asigurau protecție rețelelor de contrabandiști

Grupările erau protejate de mai mulți polițiști, în schimbul unor sume de bani pe care aceștia le primeau periodic de la lideri.

Printre cei care ar fi asigurat protecție sau chiar ajutor membrilor rețelelor de contrabandiști sunt subalterni ai șefului Poliției de Frontieră Mehedinți, care nu luau măsuri atunci când transporturile cu țigări treceau din Serbia în România, ba chiar ajutau ca acestea să treacă frontiera fără probleme. Pentru aceste transporturi, piața de desfacere cuprindea județe din vest, din sud și din sud-vestul țării. Prejudiciile aduse prin aceste fapte au fost de câteva sute de mii de euro, potrivit estimărilor din utimele luni, de când grupările au început să fie monitorizate.

Marfa adusă în România era distribuită către alte rețele și ajungea pe piața neagră din sudul și vestul tarii. În același dosar mai sunt vizați un polițist de la Rutieră și un polițist din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate care proteja gruparile infracționale.

Peste 80 de persoane urmează să fie aduse la audieri.