Grecia, devastată de incendii și inundații. Străzile sunt acoperite de ape

Este vorba despre Halkidiki, una din locațiile de vacanță favorite ale românilor. Străzile din prefectura elenă au fost acoperite de apă din cauza ploilor torențiale, conform informațiilor transmise de newsit.gr

De asemenea, acest lucru se întâmplă în contextul în care nordul Greciei este afectat de incendii puternice de vegetație.

Pompierii români se întorc în Grecia

Amintim că o nouă misiune a pompierilor români în Grecia a început vineri, 20 august. Incendiile de pădure fac în continuare ravagii în această ţară, iar cererea autorităţilor de la Atena vine după ce presa şi cetăţenii greci au fost impresionaţi de modul în care au acţionat pompierii noştri.

Joi seara, premierul Florin Cîţu a anunţat că 142 de pompieri salvatori vor fi din nou trimişi în Grecia, pentru a lupta cu incendiile de pădure. Misiunea acestora va începe chiar de vineri.

Prim-ministrul spune că s-a consultat cu ministrul de Interne, Lucian Bode, iar preşedintele Klaus Iohannis a fost şi el informat.

Grecia are nevoie din nou de ajutor

„Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe președintele Klaus Iohannis și am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noștri va începe mâine! Mult succes, vă așteptăm cu bine acasă!”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Joi, autorităţile de la Atena au transmis o solicitare către România, prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională în contextul eforturilor de combatere a incendiilor de pădure, transmite Antena 3.

Sursă foto: AP News