Abia s-a încheiat misiunea pompierilor români în Grecia, că este nevoie din nou de intervenţia lor!

Joi seara, premierul Florin Cîţu a anunţat că 142 de pompieri salvatori vor fi din nou trimişi în Grecia, pentru a lupta cu incendiile de pădure. Misiunea acestora va începe chiar de vineri.

“Grecia are nevoie din nou de ajutor!”

Prim-ministrul spune că s-a consultat cu ministrul de Interne, Lucian Bode, iar preşedintele Klaus Iohannis a fost şi el informat.

“Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe președintele Klaus Iohannis și am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure.

Misiunea pompierilor noștri va începe mâine! Mult succes, vă așteptăm cu bine acasă!”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Joi, autorităţile de la Atena au transmis o solicitare către România, prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională în contextul eforturilor de combatere a incendiilor de pădure, transmite Antena 3.

Hotărârea nr. 62 a CNSU

În urma acestei solicitări, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea nr. 62, care conţine următoarele:

“Art. 1 – Se aprobă acordarea asistenței internaționale, pentru Republica Elenă, constând în mobilizarea unui modul de intervenție format din tehnică și personal specializat în stingerea incendiilor de pădure, din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și unitățile subordonate, conform anexei.

Art. 2 – Fondurile necesare executării misiunii de asistență internațională se alocă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin Direcția Generală Financiară și  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Art. 3 – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.”

Componența modulului de asistență internațională pentru stingerea incendiilor de pădure în Republica Elenă este detaliată în acest document.

Sursă foto: Facebook/Guvernul României