Lia Olguța Vasilescu anunță apocalipsa pensionarilor. Fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD vorbește despre presiunile care s-au făcut inclusiv asupra ei de la Bruxelles.

Vasilescu respinge ideea că niște specialiști străini ar trebui să se ocupe de formula de calcul a pensiilor din România.

Lia Olguța Vasilescu anunță apocalipsa pensionarilor. ”Recalcularea pensiilor va duce la scăderi”

Vârsta de pensionare va fi crescută în România! Este avertismentul făcut de fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu.

Vasilescu critică planurile actuale de recalculare a pensiilor. Ea spune că dacă nu va fi folosită formula lucrată când era în Guvern, unele pensii vor scădea.

„Delegația FMI a spus: trebuie să creșteți vârsta de pensionare. Speranța de viață a românilor este de 71 de ani, nu poți să crești până la 70 de ani”, a spus Olguța Vasilescu, potrivit realitatea.net.

Întrebată dacă se va ajunge la o astfel de creștere, Vasilescu a explicat: „Dacă nu se vor ține tari pe poziții, da. Primul lucru pe care mi l-au spus și mie de la Comisia Europeană a fost acesta: nu introduceți de la început 70, dar lăsați cu posibilitatea opțiunii, după care introduceți. E ceea ce fac.”

”Specialiștii străini nu au niciun contact cu realitatea din România”

Întrebată dacă era necesar sa avem specialiști străini care să gândească o formulă de recalculare, Olguța Vasilescu a răspuns:

„Exclus! În momentul în care niște oameni veniți din afara țării care nu cunosc realitățile din România, care nu știu cum este, ca pensionar, să trăiești cu 800 lei, îi punem pe niște oameni să gândească o lege neavând niciun contact cu realitatea, după care, fiind pe fonduri europene, 5 ani nu mai putem s-o modificăm.”

„Dacă nu se calculează pe noua formulă, vor fi pierderi. După acea lege a pensiilor, nimeni nu ar fi avut o pensie scăzută”, a mai spus Olguța Vasilescu, potrivit sursei citate.