Lia Olguța Vasilescu este categorică și crede că moțiunea de cenzură va trece. Fostul ministru al Muncii susține că PSD vrea alegeri anticipate. Mai mult chiar, liderul social-democraților este de părere că nu se poate vorbi de o colaborare cu PNL și USR PLUS.

„Eu cred că va trece, dacă ajunge să fie votată, sută la sută va trece. Pentru că nu văd cine va vota împotrivă în afară de PNL și de UDMR, toate celelalte partide s-au pronunțat că vor vota această moțiune de cenzură. Singura soluție de clarificare este a alegerilor anticipate. Pentru noi, este foarte important să avem alegeri anticipate pentru că nu putem face coaliție nici cu PNL, nici cu USR”, a spus Olguța Vasilescu, într-un interviu acordat Realitatea PLUS.

Premierul Florin Cîţu a scapat, pentru moment, de presiunea moţiunii de cenzură. În cadrul şedinţei Birourilor Permanente Reunite de joi, 9 septembrie, s-a votat amânarea dezbaterii și votului la moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR, depusă împotriva Executivului condus de Florin Cîţu.

Se va aştepta astfel o decizie a Curţii Constituţionale (CCR) în privinţa plângerii înainte de Guvernul României cu privire la un eventual conflict constituţional.

Când se va decide soarta lui Florin Cîțu

Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă Birourilor Permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă.

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor nu a fost de acord cu amânarea dezbaterii şi votului asupra moţiunii de cenzură, susţinând că este o încălcare a statului de drept şi a deciziilor CCR.

 

Sursa foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu