Lia Olguța Vasilescu a luat decizia pe care o aștepta un oraș întreg! Echipele de fotbal din Craiova vor trebui să joace în altă parte, cât timp va fi refăcut gazonul stadionului municipal.

Operațiunea de schimbare a gazonului va începe în luna octombrie, apreciază primarul municipiului.

Lia Olguța Vasilescu a luat decizia pe care o aștepta un oraș întreg! ”Am început deja să lucrăm la documentație”

Lia Olguța Vasilescu, primarul orașului Craiova, a oferit detalii despre gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Suprafața de joc din Bănie va fi schimbată în perioada următoare.

Operațiunea de schimbare a gazonului va începe, cel mai probabil, în luna octombrie, la aproximativ doi ani după ce a fost pus acest gazon de tip mixt, iar edilul Craiovei a explicat, într-un dialog cu presa din Oltenia, ce se va întâmpla în toamnă cu cele două echipe din Bănie.

”Fără îndoială, gazonul trebuie înlocuit și din cauza faptului că, la nivelul solului, temperaturile din ultimele luni au fost de 55 de grade, dar și pentru că s-a jucat mai mult decât prevedea cartea tehnică.

În loc de două meciuri pe lună, s-au jucat și cinci pe lună, iar distanța dintre meciuri, care trebuie să fie de două sătămâni, uneori n-a fost nici de două zile.

În aceste condiții, am început deja să lucrăm la documentația de atribuire pentru gazon, iar eu consider că undeva în luna octombrie vom putea schimba gazonul. Vreau să precizez că nu există garanție pentru gazon! E un bun consumabil, care va trebui înlocuit ori de câte ori va fi necesar.

”Va fi tot gazon hibrid”

Dacă nu se termină procedura de achiziție până în pauza competițională, vom notifica ambele echipe să găseacă un stadion unde să joace. Am făcut demersuri la Liga Profesionistă de Fotbal să mutăm temporar cele două echipe pe stadionul de atletism, care are dimensiunile necesare.

Cei de la Ligă au spus că e mult mai bine să găsim o altă variantă pentru echipe, adică ele să fie mutate pe unul dintre cele două stadioane apropiate, la Târgu Jiu sau Severin.”, a spus Lia Olguța Vasilescu, potrivit gsp.ro.

”Va fi tot gazon hibrid. Din câte înțeleg, în zona periferică a gazonului, va fi doar sintetic. Asta au solicitat inclusiv echipele.”, a explicat primarul Craiovei.

Vasilescu a vorbit și despre informația conform căreia familia Oblemenco ar fi solicitat Ligii Profesioniste de fotbal ca arena din Bănie să nu-i mai poarte numele fostului mare jucător al oltenilor.

Doar că actualul stadion construit din bani publici nu are deocamdată o denumire oficială, ci doar una populară.

”Stadionul nu are o denumire”

”Stadionul nu are o denumire. Se numește «Stadion de fotbal pentru Municipiul Craiova». În momentul în care am început documentația, ne-am gândit că e posibil ca denumirea stadionului să fie preluată de un sponsor. Deocamdată, nu avem un sponsor care să dea numele stadionului, dar e posibil ca acest lucru să se întâmple după pandemie”.

Autoritățile din Craiova au hotărât să înlocuiască gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco” după 2 ani. Conform surselor GSP, în ciuda declarațiilor Olguței Vasilescu, actualul gazon de pe„Ion Oblemenco” beneficiază de o garanție de opt ani.

Suprafața de joc de tip mixt nu s-a prezentat prea bine în ultima vreme, iar Primăria Municipiului Craiova a decis că este necesară schimbarea pentru a nu afecta randamentul sportivilor.

Operațiunea de schimbare a gazonului va începe, cel mai probabil, în luna octombrie, la aproximativ doi ani după ce a fost pus acest gazon de tip mixt, unul de ultimă generație.

În luna noiembrie 2019 a fost pusă actuala suprafață de joc, înlocuind gazonul foarte prost de care a avut parte stadionul la inaugurare.

Unul dintre oamenii care au ajutat la schimbarea gazonului a fost Victor Pițurcă, antrenorul din acel moment al Universității Craiova:

„Acest gazon hibrid e din Grecia. Gazonul este excelent. Aveam opţiunea să-l aducem din Olanda sau din Grecia. S-a ales varianta Grecia”, spunea tehnicianul la acea vreme.

Sursă foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu.