Cameo, aplicația care permite fanilor să cumpere videoclipuri personalizate de la celebrități la doar 5 USD, este acum evaluată la 1 miliard de dolari. Compania mamă a Cameo, Baron App Inc., a anunțat marți că a finalizat o rundă de finanțare de 100 de milioane de dolari de la investitori existenți și noi, pentru a tripla evaluarea sa din 2019, după cum transmite The Wall Street Journal.

Aplicația a fost foarte profitabilă în pandemie

Aplicația a fost lansată în urmă cu patru ani și permite vedetelor să vândă videoclipuri și mesaje personalizate fanilor. Platforma i-a atras pe cei care nu se află în prezent în centrul atenției – cum ar fi Brian Baumgartner din „The Office” și cântărețul octogenar de pop Neil Sedaka – precum și alții, de la gimnasta olimpică Gabby Douglas și fostul secretar de presă de la Casa Albă, Sean Spicer, până la legenda rock Melissa Etheridge, dar și animale celebre, cum ar fi hipopotamul Fiona de la Cincinnati Zoo.

Când actorii și muzicienii s-au trezit blocați în case din cauza pandemiei de Covid-19 anul trecut, și-au îndreptat atenția spre acest site pentru a câștiga bani în plus – sau poate doar pentru a se alătura distracției.

Aplicația a oferit vedetelor șansa de a se reconecta cu fanii, de a-și extinde baza de fani și de a câștiga sume semnificative de bani. Cameo anunța că a procesat comenzi în valoare de 100 de milioane de dolari în 2020 și a plătit 75% din această sumă creatorilor.

Topul celor mai bine plătite vedete pe Cameo

  1. Brian Baumgartner a câștigat peste 1 milion de dolari din rezervări în 2020, devenind vedeta incontestabilă a aplicației Cameo. Baumgartner a devenit un favorit al fanilor datorită serialului „The Office” de-a lungul celor nouă sezoane și 201 de episoade. El percepe 350 de dolari pentru un shoutout de 10 minute.
  2. Brett Favre, fundașul Hall of Fame, și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Green Bay Packers, unde s-a făcut remarcat ca unul dintre cei mai duri jucători ai ligii. Pe Cameo, el arată o latură mai blândă oferind discuții personalizate pentru 449 dolari.
  3. Snoop Dogg, rapperul din Los Angeles care s-a extins în tot felul de activități antreprenoriale, de la spectacole de gătit cu Martha Stewart la dispensare de canabis, a fost un investitor timpuriu în Cameo. Acesta cere 900 dolari și este unul dintre cei mai scumpi în privința comenzilor pe Cameo.
  4. Gilbert Gottfried, comediantul din New York, cu vocea sa stridentă s-a dovedit popular pe Cameo, unde vă va oferi dvs. și prietenilor dvs. un shoutout pentru 280 dolari.
  5. Chris Harrison, gazda The Bachelor oferă felicitări personalizate și urări de bine pentru 399 dolari și răspunde în termen de 24 de ore la comenzi.
  6. Carole Baskin, iubitoare de feline, care a devenit faimoasă datorită documentarului Netflix „Tiger King” vă poate cânta la cină pe Cameo, taxându-vă cu 500 dolari pentru o astfel de cerere ce va fi livrată în termen de nouă ore.
  7. Sonja Morgan, cunoscută pentru serialul „Real Housewives” le urează fanilor o zi de naștere fericită pe videoclipul preînregistrat pentru 99 de dolari sau printr-un apel pe Zoom de 10 minute pentru 500 dolari.
  8. Big Ed, vedeta reality TV îi tratează pe utilizatorii Cameo cu dans și oferă sfaturi despre relații fanilor care achiziționează un apel video de 10 minute pentru 199 dolari.
  9. James Buckley, comediantul și actorul englez, cunoscut pentru rolul lui Jay Cartwright din „The Inbetweeners”, le va ura fanilor la mulți ani pentru prețul convenabil de 55 USD și răspunde în termen de 5 zile.
  10. Chuck Norris, care a jucat în zeci de filme de acțiune, le va dori fanilor un „La mulți ani” prin Cameo sau le va citi un scurt mesaj motivațional. El percepe 450 dolari pentru un apel video și 2,99 dolari pentru o conversație prin chat.