Luni, 20 decembrie, a fost o zi importantă în cariera politică a lui Ludovic Orban!

Actele pentru înfiinţarea partidului Forţa Dreptei, depuse oficial la tribunal

Fostul lider al Partidului Naţional Liberal a mers la Tribunalul Bucureşti pentru a depune actele în vedere înregistrării noului său partid politic, numit Forța Dreptei. Orban a fost însoţit de parlamentarii care îl susţin şi care vor deveni membri ai noii formaţiuni de centru dreapta.

Ludovic Orban a anunţat că nu oricine va putea intra în Forţa Dreptei.

“V-o spun din capul locului că voi fi foarte selectiv în cea ce priveşte primirea de membri din PNL.

Avem foarte mulţi oameni de calitate din PNL, iar pe de altă parte s-a văzut foarte clar că în PNL au câştigat cei slugarnici, cei cu schelete în dulap, cei mincinoşi, trădătorii”, a declarat, luni, fostul lider liberal, potrivit HotNews.

“Credeţi că o să ne lase pe noi foştii noştri colegi aşa liniştiţi să ne înregistrăm partidul?”

Ludovic Orban se aşteaptă ca foştii lui colegi de partid să conteste la tribunal înfiinţarea formaţiunii sale politice.

“Credeţi că o să ne lase pe noi foştii noştri colegi aşa liniştiţi să ne înregistrăm partidul? Vom avea parte de opoziţie şi în înfiinţarea grupurilor parlamentare în Camera Deputaţilor şi Senat, când vom avea numărul de senatori, vom avea o opoziţie şi aici nu neapărat pe faţă, o opoziţie care va fi realizată prin intermediari, deşi noi am prezentat toate documentele în conformitate cu legea”, a adăugat Ludovic Orban.

“Este vremea să punem punct iluziilor, miturilor şi modului în care s-a făcut politică în România”

Forţa Dreptei se va organiza rapid, iar în 2024 partidul va veni în faţa alegătorilor cu candidaţi la toate rundele de alegeri. Ludovic Orban nu a pierdut ocazia, luni, de a ataca din nou “conducerea ineptă” a PNL, care ar fi fost “impusă cu forța” de către Klaus Iohannis şi ar fi trădat întreg electoratul liberal.

Preşedintele noii formaţiuni politice a explicat şi care este viziunea sub care s-au unit membrii Forţei Dreptei.

“Ne propunem prin demersul pe care îl începem astăzi să coagulăm toate forţele din societatea românească ce îşi doresc o guvernare de dreapta, valori, principii, soluţii care să facă parte din doctrinele de centru-dreapta validate de democraţiile europene: liberalism, conservatorism, creştin-democraţie.

Este vremea să punem punct iluziilor, miturilor şi modului în care s-a făcut politică în România, o competiţie de minciuni din patru în patru ani, care au fost urmate de dezamăgiri şi de deziluzii profunde care au făcut pe mulţi români să-şi piardă încrederea în democraţie, în instituţiile statului român şi în cei care trebuie să-i reprezinte”, a mai declarat, luni, Ludovic Orban.