Mai exact, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) dorește să implementeze o nouă taxă pentru municipalitate. Astfel, la ședința care va avea loc pe 24 octombrie s-ar putea adopta taxa municipală pentru apa uzată faza 2.

Taxa, în valoare de 0.07 lei/metru pătrat, va fi folosită pentru acoperirea împrumutului destinati cofinanțăroo proiectului privind finalizarea stației de epurare Glina.

Aceasta ar urma să fie colectată de către SC Apa Nova București și va fi percepută persoanelor fizice și juridice care beneficiază de serviciile de canalizare furnizate de către companie.

„Se aprobă componenta taxei municipale pentru apă uzată, denumită taxa municipală pentru apă uzată faza 2 (TMAU Faza 2) destinată pentru acoperirea serviciului datoriei împrumutului de până la 75.000.000 euro contractat de către Municipiul Bucureşti de la Banca Europeană de Investiţii pentru cofinanţarea proiectului ‘Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti – Etapa II’ şi pentru rambursarea împrumutului, inclusiv comisioanele băncii la care se va deschide contul special pentru colectarea taxei. (…) Se aprobă cuantumul taxei municipale pentru apa uzată faza 2, în valoare de 0,07 ron/m3”, prevede proiectul de hotărâre.