O nouă taxă ar putea fi impusă, în curând, în România!

Taxă pe lux şi venituri excepţionale! Marcel Ciolacu: O susţinem în continuare

Este vorba despre aşa-zisa taxă pe lux, susţinută de Partidul Social Democrat, partid care ar putea intra, în curând, la guvernare.

Duminică, după negocierile cu liberalii privind programul de guvernare, Marcel Ciolacu a explicat că formaţiunea sa susţine în continuare această taxă, care se va aplica “pe lux şi pe venituri excepţionale”.

“Este o discuţie pe această taxă, noi o susţinem în continuare, este o taxă pe lux şi pe venituri excepţionale”, a răspuns preşedintele PSD la întrebarea jurnaliştilor în legătură cu susţinerea taxei pe lux.

Cum se defineşte luxul şi ce prag se va stabili pentru taxa pe lux?

Marcel Ciolacu a fost întrebat şi cum anume defineşte el luxul, în contextul nevoii impozitării acestuia. Liderul social-democrat a explicat că totul este deja definit prin lege, fiind vorba despre anumite produse care sunt accizate şi sunt considerate de lux.

Pragul taxei pe lux, pentru care insistă PSD, ar urma să fie stabilit în funcţie de pachetul de muncă, a mai declarat, duminică, Marcel Ciolacu.

“Nu trebuie să îl definesc eu, e definit prin lege. De obicei, anumite produse au acciză. Acele produse care au acciză sunt produse de lux.

Nu e niciun prag stabilit, urmează să stabilim aceste praguri în funcţie de pachetul de muncă”, a precizat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

Creşteri de pensii în România, stabilite pentru anul viitor

Tot duminică, preşedintele PSD a mai vorbit şi despre o eventuală creştere a pensiilor, salariilor şi alocaţiilor de la 1 ianuarie 2022.

Simulările vizează un pachet integrat. Sunt luate în calcul mai multe majorări de la 1 ianuarie, iar rezultatele vor fi prezentate săptămâna viitoare, a precizat Marcel Ciolacu.

“Avem două-trei simulări şi aşteptăm impactul să fie calculat de Ministerul de Finanţe. Toate sunt de creştere. (…) Cred că săptămâna viitoare vom fi în măsură să prezentăm întregul capitol pe Muncă. (…)

Vor fi multe majorări de la 1 ianuarie. (…) Sunt două-trei variante şi în funcţie de impactul bugetar, fiindcă avem şi o construcţie a bugetului pe anul următor.

Categoric va fi o creştere (a pensiilor – n.red.). Ne menţinem creşterea pe care o avem în cele zece măsuri. (…) Vom veni după următoarea şedinţă, după ce avem toate calculele pe impactul bugetar şi vă vom prezenta acest lucru. Cresc, nu scad. Vom veni exact cu procedura, să o înţeleagă toată lumea”, a declarat preşedintele PSD.