Noi negocieri între PNL şi PSD pe tema formării viitorului Guvern al României!

Cele două formaţiuni politice au discutat şi despre cine va fi noul premier. Se pare că liberalii şi social-democraţii s-au înţeles şi vor merge în faţa preşedintelui Klaus Iohannis cu două variante pentru postul de şef al Guvernului.

Cîţu refuză să spună dacă vrea să fie iarăşi premier. Când au loc discuţiile de la Cotroceni?

Întrebat despre acest subiect, preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu a dorit să precizeze dacă numele său este pe această listă scurtă. În plus, Cîţu a indicat faptul că data exactă la care vor merge la Palatul Cotroceni nu a fost încă stabilită.

“În ceea ce priveşte premierul, noi am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi le vom anunţa public (…) Decât să apară tot felul de informaţii pe surse, când avem o concluzie, vom prezenta.

Încă nu avem o dată (când se va merge la Cotroceni – n.red.). Astăzi – mâine va trebui rezolvată problema premierului. Sunt mai multe variante de premier (…) Vom face o şedinţă la partid pentru a aproba forma finală a programului de guvernare.

Noi am agreat că mâine va fi forma finală a programului de guvernare. După aceea urmează protocolul coaliţiei de guvernare”, a declarat, duminică, Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Ciolacu a prezentat variantele negociate de PNL şi PSD

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a explicat şi el care sunt cele două variante agreate de partide şi care vor fi prezentate preşedintelui Klaus Iohannis: premieri prin rotaţie, de la PNL şi PSD, sau un premier stabilit din rândul celor două partide.

El a subliniat totuşi că decizia finală îi aparţine, potrivit Constituţiei, preşedintelui României, el urmând să desemneze premierul.

“Urmează să mergem la preşedintele României cu două variante şi să stabilim. Ştiţi foarte bine că preşedintele României este îndreptăţit, prin Constituţie, să desemneze primul ministru. (…) Este varianta, prima – prin rotaţie, preşedinţii celor două partide.

Vom vedea şi varianta agreată de către preşedinte. (…) Eu aş dori ca fiecare să ne respectăm atribuţiile constituţionale pe care le avem. Asta este abordarea pe care eu o am”, a explicat Marcel Ciolacu.