Purtătorul de cuvânt al PNL a anunţat că în privinţa negocierile pe care liberalii le poartă cu ALDE, a avut loc prima întâlnbire pentru negocieri.

„Astăzi a avut loc prima întâlnire între cele două comisii de negociere, aş putea aprecia că a fost un start foarte bun al acestor discuţii, a avansat considerabil această idee a fuziunii celor două partide şi după prima întâlnire despre care aş putea să spun că a fost una consistentă, vă pot înştiinţa că s-au armonizat viziunile celor două partide, s-au stabilit câteva obiective comune şi bineînţeles s-a definitivat un parcurs procedural pe care ambele structuri de conducere ale celor două partide urmează a-l valida în cadrul conducerilor lor pentru a avea acest congres de fuzionare cât mai curând posibil.

Noi, PNL, suntem încrezători, după această primă întâlnire, că probabil săptămâna viitoare putem avansa chiar data congresului de unificare”, a spus liberalul Ionuț Stroe.

Ce cred liberalii despre scandalul din PMP

Întrebat cum vor acţiona liberalii în contextul izbucnirii scandalului din PMP, după informaţiile apărute cu privire la fuziunea dintre cele două partide, Ionuț Stroe a declarat că PNL rămmâne deschis negocierilor.

„În continuare, discuţiile cu PMP sunt deschise din punctul nostru de vedere. Întradevăr, au o perioadă de discuţii interne. Pot să reafirm disponibilitatea totală din partea noastră în a continua aceste discuţii pentru a defibnitiva ceea ce numim noi, unificarea tuturor curentelor de dreapta din politica românească în acest an”, a declarat Ionuț Stroe.

„Probabil vom afla după întâlnirea fixată deja, înţeleg din presă, din luna februarie”, a răspuns Ionuț Stroe, după ce a fost întrebat cu cine vor continua liberalii discuţiile de fuziune în vederea fuziunii cu PMP

În contextul unei posibile fuziuni cu PNL, actualul lider al PMP şi fostul preşedinte de partid s-au acuzat reciproc de negocierea unor funcţii în schimbul fuziunii cu partidul liberalilor.

Scandal în interiorul PMP

Într-o postare făcută luni, 17 ianuarie, pe pagina personală de Facebook, preşedintele PMP Cristian Diaconescu a anunțat că a convocat în mod statutar şedinţa CEN a PMP, după ce ”gruparea condusă de domnul Tomac, care în data de 12 ianuarie a încercat, în mod abuziv, preluarea conducerii partidului”.

El a adăugat că s-a dorit blocarea ”asigurării majorității necesare pentru a putea fi luate măsuri, însă cel mai târziu marți dimineaţă, încălcările grave statutare şi legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acţiuni în instanţă”.

”Astăzi, a fost convocată, în mod statutar ședința CEN a PMP. Aceeași grupare, condusă de domnul Tomac, care în data de 12 ianuarie a încercat, în mod abuziv, preluarea conducerii partidului, acum vine și amenință pe toate căile membrii CEN, să nu participe la ședința de astăzi. Se încearcă astfel blocarea asigurării majorității necesare pentru a putea fi luate măsuri.

Astăzi, voi supune dezbaterii CEN, întreaga poveste, în detaliu și cu dovezi clare, a acțiunii abuzive din 12 ianuarie, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageți concluziile privind “bunele intenții” în ceea ce privește soarta acestui partid.

În egală măsură vă informez că cel mai târziu mâine dimineață, încălcările grave statutare și legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acțiuni în instanță”, a scris acesta.