Nou atac la adresa lui Florin Cîţu, în contextul scandalului privind trecutul său din Statele Unite!

Atac de la vârful ALDE la adresa prim-ministrului României

Preşedintele ALDE, Daniel Olteanu, atrage atenţia asupra proiectului de rectificare bugetară prin care Florin Cîţu ar dori să ascundă 3 miliarde de lei în Fondul de rezervă al Guvernului.

“Nivelul de aroganță la care a ajuns Florin Cîțu este absolut șocant!”. Premierul Florin Cîţu “dosește iarăși miliarde de lei din bugetul public pentru a le împărți apoi, după bunul plac, colegilor fideli, nu pentru cine știe ce merite administrative deosebite, ci în schimbul votului lor pentru președinția PNL”, afirmă Olteanu.

Nu ar fi pentru prima oară când premierul Cîțu folosește fondul de rezervă al Guvernului pentru a-și asigura fidelitatea colegilor din teritoriu, mai transmite preşedintele ALDE.

Anul trecut, de exemplu, Florin Cîțu a cheltuit o sumă record, aproape 8 miliarde de lei din acest fond, cu toate că legea prevede ca destinație clară a sumelor „finanțarea unor cheltuieli urgente și neprevăzute”. Daniel Olteanu arată că alocarea unor fonduri pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru anumite investiții ale unor companii de stat sau pentru plata cheltuielilor curente și de capital ale unor primării nu reprezintă urgențe și îi propune premierului Cîțu să înţeleagă mai întâi sensul corect al termenilor „urgent” și „neprevăzut”.

Florin Cîţu ar vrea să-și asigure fidelitatea colegilor din teritoriu

“Cîțu și Fondul de rezervă al Guvernului = miliarde de lei din banii românilor, dosite pentru clientela politică

Știți ce ascunde proiectul de rectificare bugetară, despre care premierul Cîțu a spus că e „foarte complicat” de făcut? Un capac de 3 miliarde lei, cu care prim-ministrul vrea să alimenteze din nou Fondul de rezervă al Guvernului, adică acel instrument aflat exclusiv la îndemâna sa, prin care vrea să-și asigure fidelitatea colegilor din teritoriu.

3 miliarde lei care urmează să fie alocate preferențial, bani care înseamnă de fapt răsplătirea unor primari nu pentru cine știe ce merite administrative deosebite, ci pentru – ați ghicit – votul lor pentru președinția PNL.

Că Florin Cîțu își bate joc de banii noștri nu e o noutate, lună de lună avem maraton de împrumuturi externe la dobânzi tot mai mari. Că o face în interes personal, ca să-și consolideze poziția de preferat în alegerile interne ale PNL, iar nu e o noutate, am aflat deja că echipa de campanie a premierului e formată din angajații săi de la Guvern, plătiți din banii noștri.

Șocant e nivelul de aroganță la care a ajuns Florin Cîțu, care dosește iarăși miliarde de lei din bugetul public pentru a le împărți apoi, după bunul plac, colegilor fideli.

“Domnule prim-ministru Cîțu, vă ajutăm cu un dicționar”

Guvernul a cheltuit anul trecut aproape 8 miliarde de lei din fondul de rezervă bugetară, o sumă record.

Asta, deși Legea finanţelor publice prevede destinația clară a acestui Fond de rezervă, mai precis „finanțarea unor cheltuieli urgente și neprevăzute”.

Asta, deși Consiliul Fiscal a semnalat în raportul său anual alocarea sumelor pentru „cheltuieli care nu pot fi catalogate drept urgente sau neprevăzute”. Iată o serie de astfel de cheltuieli așa-zis neprevăzute:

  • finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală, etapele I și II;
  • diverse cheltuieli de investiții (majoritar destinate Societății METROREX SA);
  • plata cheltuielilor curente și de capital pentru unele unități administrativ-teritoriale (datoriile unei comunități locale sunt plătite, în timp ce datoriile altora nu);
  • executarea lucrărilor de reparații capitale la sediul Parchetului de pe lângă o judecătorie.

Domnule prim-ministru Cîțu, vă ajutăm cu un dicționar în care să citiți definițiile pentru “urgent” și “neprevăzut”?”

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea