Procter & Gamble va construi o nouă fabrică la Urlaţi în care va produce capsule de detergent lichid, începând cu 2021. Noua fabrică va avea 120 de locuri de muncă şi va fi a doua ca mărime după cea care există la acest moment în Franţa.

„Anul acesta P&G a făcut un alt pas semnificativ pe piaţa din România. Recent, am anunţat o investiţie importantă – dezvoltarea unei noi fabrici la Urlaţi, în care P&G va produce capsule de detergent lichid (PODS), una dintre cele mai mari inovaţii ale P&G din categoria îngrijirea ţesăturilor. Profilul atractiv al României, succesul companiei pe piaţă şi, mai ales, calitatea înaltă a oamenilor care lucrează aici, au făcut ca această investiţie să se realizeze”, a declarat Antoine Brun, vicepreşedintele Procter & Gamble Europa de Sud-Est, cu ocazia aniversării a 25 de ani de prezenţă a companiei în România, notează Agerpres.

Prezenţa gigantului american în România

Începând cu 2010, România găzduieşte la Urlaţi, judeţul Prahova, una dintre fabricile P&G pentru produse pentru îngrijirea părului care deserveşte peste 1 miliard de consumatori din mai mult de 40 de pieţe din Europa, Turcia, Israel, Asia Centrală şi Regiunea Caucaz. De asemenea, o mare parte din producţia din viitoare fabrică de la Urlaţi va merge către export.

În prezent, Procter & Gamble are peste 750 de angajaţi în România, în sediul central din Bucureşti, la fabrica din Urlaţi, judeţul Prahova, dar şi în cadrul centrului de servicii global, care oferă suport pentru 66 de organizaţii P&G, în 15 limbi diferite. Prin operaţiunile fabricii este susţinută şi o reţea largă de furnizori locali din regiune, întrucât ambalajele provin 100% din România. Investiţia Procter & Gamble din Urlaţi a atras şi alţi investitori în oraş şi în apropiere (Ploieşti), multiplicând astfel impactul pozitiv asupra comunităţii locale.