Nicuşor Dan vrea să creeze o platformă de streaming pentru toate evenimentele organizate de Primăria Municipiului Bucureşti sau instituţiile din subordine, care să permită şi vânzarea centralizată de bilete.

De asemenea, edilul menţionează că a fost transmisă o scrisoare Companiei Naţionale de Investiţii, pentru a cere sprijin în vederea construirii unei săli de concerte.

Totodată, primarul a menţionat că industria evenimentelor poate fi „o sursă importantă de venituri” pentru Bucureşti şi „un mare plus” pentru viaţa culturală a oraşului, iar asta presupune dezvoltarea de parteneriate cu organizatorii privaţi de evenimente.

Anunțul făcut de Nicușor Dan

“Industria evenimentelor poate fi o sursă importantă de venituri pentru București și un mare plus pentru viața culturală a orașului, iar asta presupune dezvoltarea de parteneriate cu organizatorii privați de evenimente.

Împreună cu Administratorul public Diana Punga, directoarea Direcției de Cultură a PMB, Liliana Toderiuc Fedorca și directorul executiv al Direcției Urbanism, Matei Damian, m-am întâlnit azi cu Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC), cu care am discutat despre eficientizarea birocrației și creșterea atractivității Capitalei pentru activități culturale și de divertisment.

Mențin abordarea de a folosi bani publici puțini pentru concerte și festivaluri, dar sunt interesat de colaborarea cu companiile private și de evenimente organizate de companii private, care să facă audiență și să aducă fonduri municipalității. Vom veni în perioada următoare cu un regulament care să facă mai simplă organizarea de evenimente, integrând și propunerile pe care le vom primi de la AROC.

Platformă de streaming pentru toate evenimentele organizate de primărie

Avem în plan și crearea unei platforme de streaming pentru toate evenimentele pe care Primăria Generală sau instituțiile din subordine le organizează, unde să facem și vânzare centralizată de bilete. Explorăm de asemenea posibilitatea de a construi o sală de concerte în București, lucru pentru care am trimis o scrisoare Companiei Naționale de Investiții, care să ne ajute cu fonduri.”, a scris Nicușor Dan, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Precizările au fost făcute în contextul în care Nicuşor Dan s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale (AROC), cu care a discutat despre eficientizarea birocraţiei şi creşterea atractivităţii Capitalei pentru activităţi culturale şi de divertisment.

La întâlnirea de vineri au mai luat parte administratorul public, Diana Punga, directoarea Direcţiei de Cultură a PMB, Liliana Toderiuc Fedorca, şi directorul executiv al Direcţiei Urbanism, Matei Damian