Directorul general al Pfizer susține că cel mai devreme, studiul clinic privind eficacitatea vaccinării Covid-19 a copiilor cu vârste între 6 luni şi 6 ani va fi publicat la finalul lunii octombrie, scrie Reuters.

Pe de altă parte, în ceea ce privește datele despre vaccinul Covid pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11, potrivit acestuia, ele vor veni mult mai devreme. Directorul Pfizer a mai adăugat este posibil inclusiv ca toate datele să poată fi trimise Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din SUA până la sfârşitul acestei luni.

Odată ce FDA le va analiza, aceasta va fi nevoită să ia o decizie în acest sens.

„Apoi, depinde de FDA analizeze şi apoi să ia o decizie”, a spus Bourla în timpul unui interviu acordat la 2021 National Health Research Forum al Research! America.

De menționat este faptul că toate comentariile directorului executiv apar în timp ce mulţi părinţi spun că sunt nerăbdători să îşi vaccineze copiii, mai ales că şcolile se redeschid şi varianta Delta extrem de contagioasă continuă să se răspândească.

Tulpina Delta face ravagii în SUA

În Statele Unite de exemplu situația este alarmantă. Tulpina a dus la o creştere a spitalizărilor, inclusiv în rândul copiilor mici, care nu sunt eligibili în prezent să primească vaccinurile.

Amintim faptul că până în prezent, vaccinul împotriva Covid-19 al companiilor Pfizer şi BioNTech a fost aprobate de FDA pentru persoanele de cel puţin 12 ani, în timp ce vaccinurile dezvoltate de Moderna şi Johnson & Johnson au fost autorizate pentru adulţi. Totodată, în cursul zilei de vinerii, oficialii FDA au spus că ”lucrează non-stop” pentru a sprijini aprobarea vaccinurilor împotriva Covid-19 pentru copiii cu vârste de sub 12 ani.

Dr. Peter Marks, cel mai important expert al agenţiei, a declarat luna trecută că agenţia va acţiona cât mai rapid posibil în vederea aprobării vaccinurilor pentru copiii de sub 12 ani, odată ce companiile vor trimite date. El mai declara atunci că studiile sunt în curs de desfășurare.

”În prezent, există încă studii în curs de desfăşurare şi astfel agenţia trebuie să aştepte ca firmele să trimită datele pentru aceste studii”, a spus el pe 23 august.