Începe vaccinarea copiilor între 5 și 12 ani! Producătorul Pfizer se află în stadiul final cu cercetările legate de serul prin care se vor imuniza copiii.

Astfel, Pfizer va avea suficiente informații din testele clinice efectuate pe această grupă de vârstă până la sfârșitul lunii septembrie.

Începe vaccinarea copiilor între 5 și 12 ani! Este vitală în contextul începerii școlii

Oficiali americani de rang înalt din domeniul sănătății sunt de părere că vaccinul Pfizer va fi autorizat pentru copiii cu vârste de 5-11 ani până la sfârșitul lunii octombrie, scrie Reuters, citând două surse apropiate situației.

Termenul avansat se bazează pe faptul că Pfizer va avea suficiente informații din testele clinice efectuate pe această grupă de vârstă până la sfârșitul lunii septembrie, pentru a cere autorizarea de urgență de la Agenția americană a Medicamentului, au spus sursele citate.

Agenția Medicamentului ar putea lua o hotărâre în privința eficienței și siguranței vaccinului pentru copiii de 5-11 ani în trei săptămâni de la depunerea cererii de autorizare de urgență.

Decizia este așteptată cu nerăbdare de milioane de părinți ai căror copii au început recent școala, în mijlocul valului de infectări cu varianta Delta.

România vaccinează grupa de vârstă 12 – 15 ani

În România, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani a început oficial în luna iunie a acesti an, imunizarea făcându-se cu serul produs de BioTech – Pfizer.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, a subliniat că minorii trebuie să vină însoțiți de un părinte sau de tutorele legal și că programarea în platformă elimină riscul așteptării care de multe ori nu este confortabilă.

„A debutat în mod oficial etapa de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în toate centrele de vaccinare din țară unde este distribuit vaccin produs de BioTech – Pfizer.

În ultimele 24 de ore au fost peste 2.100 de programări în platforma națională, pe lângă persoanele care s-au prezentat direct la centrele de vaccinare. Știm că persoanele se pot vaccina fie prin prezentare directă, fie prin programare.

Mă bucur că o parte dintre părinți a ales să facă programarea în platformă, pentru că în felul acesta putem asigura și un interval orar, dar și garanția că vom primi doza respectivă”, a spus Valeriu Ghoerghiță.

Sursă foto: Dreamstime.