Toate restaurantele KFC din România au interzis paiele din plastic. Aceeași măsură va fi luată și în restuarantele Pizza Hut şi Taco Bell. Procesul va începe în unităţile KFC, iar până la finalul anului 2019, toate paiele din plastic din restaurantele deținute de Sphera vor fi înlocuite.

Plasticul de unică folosință reprezintă una dintre cauzele majore care generează deșeuri în oceane, iar paiele din plastic ocupă un loc fruntaș în această categorie.

CITEȘTE ȘI Televiziunea Realitatea TV se închide. Anunțul făcut de Cozmin Gușă

Datele publice ne spun că, în fiecare minut, o tonă de articole din plastic de unică folosință ajunge în oceane. În acest context, Sphera a realizat și adoptat, intern, planul pentru eliminareapaielor din plastic din toate restaurantele pe care le operează în România, începând cu aprilie 2019.

În ultimul an, Sphera a investit în identificarea producătorilor potriviți pentru realizarea ambalajelor, care să sprijine obiectivul companiei către un business cât mai sustenabil și,în același timp, să contribuie la reducerea impactului la nivel de mediu. Producătorii și furnizorii cu care compania colaborează dețin deja certificările eliberate de Programme for Endorsement of Forest Certification (PEFC – Programul pentru Aprobarea Certificării Forestiere) şi Forest Stewardship Council (FSC).

CITEȘTE ȘI Impresionant! Ce avere are Carmen Avram. Ce salariu colosal a încasat la Antena 3