Sorin Grindeanu nu crede că va mai rămâne în Guvern după rotativă

Ministrul a vorbit despre creșterea în popularitate a partidelor extremiste, iar acesta s-a arătat îngrijorat de creșterea în sondaje a partidului AUR. A precizat însă că mai este mult timp până la alegeri.

„Am văzut sondaje care îmi arată o anumită creștere pe zona AUR, mă îngrijorează, dar mai e mult până la alegeri.”, a spus Sorin Grindeanu.

În acest context, oficialul a afirmat că dacă rotativa se face conform protocolului, nu mai rămâne în Guvern.

„Dacă se face rotația potrivit protocolului, în Guvern nu mai rămân.”

S-au terminat măsurătorile pe brațul Chilia

Sorin Grindeanu a vorbit, printre altele, și despre canalul Bâstroe.

„Cum s-a desfășurat totul. La începutul acestui an, anumite instituții au fost sesizate de către Paza de Coastă de la MAI că se întâmplă anumite lucrări de dragare pe Chilia. După care ministerul Transporturilor din Ucraina a anunțat public, pe site, că s-au făcut lucrări pe Bâstroe, după care portul Ismail a anunțat navele că pot să vină cu pescaj mai mare că s-a adâncit. Colegii mei au considerat necesar să chemăm ministerul de Interne, MAE și de acolo desfășurarea o știți.”, a explicat el, întrebat dacă se cunoaște adâncimea canalului Bâstroe.

Ministrul Transporturilor a anunțat că s-au terminat măsurătorile pe brațul Chilia, iar până la finalul săptămânii, se vor termina, cel mai probabil și pe canalul Bâstroe.

„S-au terminat măsurătorile pe brațul Chilia și acum suntem în perioada în care se fac acele măsurători, atât pe canalul Solomonov cât și Bâstroe care sunt 100% pe teritoriul ucrainean cu o singură navă ucraineană. Există doi experți români pe acea navă. Probabil că până la finalul săptămânii se vor termina aceste măsurători pe Bâstroe.”, a declarat acesta la Interviurile Digi24.

Întrebat dacă brațul Chilia s-a adâncit, Sorin Grindeanu a răspuns: „Da, dar aceste analize vor fi prezentate când se vor termina măsurătorile.”

Ministrul nu a spus clar ce se va întâmpla dacă se constată că s-a adâncit canalul Bâstroe, și a precizat că singura cale navigabilă în acest moment este brațul Sulina.

„Să ajungem acolo. Singura cale navigabilă e brațul Sulina. Noi am acordat anul trecut dreptul Ucrainei de a folosi Chilia și canalul Bâstroe pentru nave cu pescaj mic. E foarte bine că am făcut acest lucru, dar, totodată din vigoare e un singur lucru în tratate internaționale.”, a declarat oficialul.

„Dacă toată lumea e de acord, automat se schimbă protocolul. Dacă există opoziție din partea unei singure părți semnatare va rămâne protocolul în vigoare.”, a spus Sorin Grindeanu, întrebat dacă protocolul este negociabil în cadrul coaliției.