Dar care este relația ei cu cumnata sa, actuala Regină Camilla? Se pare că, în prezent, cele două au o relație bună, deși, în trecut, au avut ceva de împărțit. Prințesa Anne a avut o aventură cu fostul soț al Camillei, Andrew Parker-Bowles, scrie Dailyrecord.

Un documentar difuzat de Channel 4, intitulat „Adevărata prințesă Anne”, se concentrează pe viața amoroasă a tinerei prințese, în anii 70. Documentarul trece în revistă primii iubiți ai prințesei Anne, în special relația ei cu Andrew Parker Bowles și modul în care totul avea să devină un „dreptunghi amoros” ciudat între Anne, Andrew, Camilla și prințul Charles.

„Act of Settlement 1701” a împiedicat relația lor să meargă mai departe

Experții regali susțin că Anne și Andrew s-au întâlnit „o bună bucată de timp”, dar o regulă regală acum abrogată, cunoscută sub numele de „Act of Settlement 1701”, a împiedicat relația lor să meargă mai departe. Aceasta excludea catolicii sau pe soții lor de la tron iar, cu Anne aflată pe locul al patrulea în linia succesiunii la tron la acea vreme, Andrew ieșea complet din cărți.

„Presa era interesată la acea vreme mai mult de cei cu care avea relații și cu cine ar fi putut să se căsătorească.  Putea fi medaliatul olimpic cu aur Richard Meade, care avea aceeași pasiune  pentru echitație sau Andrew Parker Bowles, în vârstă de 26 de ani, care încă nu se căsătorise cu Camilla?”, spun ziariștii intervievați în acest documentar.

Au fost adesea văzuți împreună, dar el era romano-catolic

Andrew și Anne au fost adesea văzuți împreună, dar el era romano-catolic. „Act of Settlement 1701”, a a fost eliminat în 2013, după introducerea Legii de succesiune la coroană.

Acesta a eliminat descalificarea unei persoane care s-a căsătorit cu un catolic din linia succesorală. Legea a eliminat și  prioritatea acordată fiilor, în fața fiicelor, în linia succesorală.

Mariajul ei s-a destrămat după câțiva ani

Prințesa Anne s-a căsătorit în 1973 cu căpitanul Mark Phillips, cu care a avut doi copii, Peter Phillips și Zara Tindall, care i-au dăruit cinci nepoți. Mariajul prințesei Anne cu Mark nu a mers și s-a încheiat cu un divorț, în 1992. În luna decembrie a aceluiași an s-a căsătorit cu Timothy Laurence, ofițer de marină și fost consilier al reginei Elisabeta.

În iunie 1987, Anne a primit titlul de prințesă regală, un titlu purtat în mod tradițional de fiica cea mai mare a monarhului britanic, deținut pe viață. Precedenta prințesă regală a fost mătușa ei, Mary, care a murit în 1965. Mary a fost fiica regelui George al V-lea. În martie 1974, Prințesa Anne a fost la un pas de a fi răpită când un bărbat înarmat, cu probleme psihice, a atacat mașina în care se afla, rănindu-i garda de corp și șoferul.

„Totul a fost atât de terifiant; am continuat să spun că nu vreau să ies din mașină și că nu voi ieși din mașină”, a spus ea, potrivit BBC.

„Era cât pe ce să-mi pierd cumpătul cu el, dar știam că, dacă o făceam, ar fi trebuit să-l lovesc și el m-ar fi împușcat”, a povestit ea.

Între timp, Andrew s-a căsătorit cu Camilla în 1973 și au avut și doi copii, Tom Parker Bowles și Laura Lopes. Andrew și Camilla au divorțat în 1995, după ce amândoi au avut aventuri extraconjugale, totul culminând cu separarea prințesei Diana de prințul Charles.