Prințul Harry s-a prezentat recent în sala de tribunal din Marea Britanie, după ce a dat în judecată tabloidele care au scris că Regele Charles al III-lea nu ar fi tatăl său adevărat și s-a arătat încrezător că va pune capăt acestor zvonuri.

S-a speculat că tatăl biologic al Prințului Harry ar fi James Hewitt

În cadrul interogatoriului realizat de Andrew Green, Ducele de Sussex a spus cum l-au afectat lucrurile pe care le-au scris tabloidele britanice despre el de-a lungul timpului, încă de la vârsta de 12 ani.

„În copilărie şi adolescenţă, am fost victima invaziei presei, în cea mai mare parte a vieţii mele până în prezent. Sunt mii, poate milioane de articole care s-au scris despre mine, de când aveam 12 ani.

În copilărie, fiecare dintre aceste articole a jucat un rol distructiv în creşterea mea. De când m-am născut, au circulat zvonuri că adevăratul meu tată nu ar fi regele Charles, ci James Hewitt (unul dintre iubiţii Prinţesei Diana).

Mă întrebam continuu despre motivele din spatele acestor zvonuri. Ziarele voiau să insufle îndoială în oameni, astfel încât să fiu înlăturat din Familia Regală?”, a spus el, potrivit Page Six.

Prințul Harry nu a mai avut mult timp încredere în oameni

Prințul Harry a mărturisit că și-a pierdut încrederea în cercul său de apropiați, după ce informații private, pe care le știa numai o persoană sau două, au apărut pe prima pagină a tabloidelor britanice. Din această cauză, a fost nevoit să impună limite în prieteniile cu alți oameni. Ducele de Sussex a spus, de asemenea, că această situație l-a făcut să trăiască într-o atmosferă de suspiciune în legătură cu persoanele care ar fi putut oferi informații presei.

Acest sentiment de neîncredere l-a urmărit multă vreme, în special în tinerețe. Acesta l-a acuzat pe jurnalistul Dean Rousewell că are o istorie lungă de utilizare a „tehnicilor ilegale de culegere a informațiilor”.

Prințul Harry a menționat și un complot pentru a i se fura părul, în vederea efectuării unui test ADN. Potrivit acestuia, jurnalistul a scris articole pe această temă știind foarte bine că mama sa, prințesa Diana, l-a cunoscut pe James Hewitt după ce l-a născut pe el.

„La momentul scrierii acestui articol și al altora similare cu acesta nu știam, de fapt, că mama mea nu l-a întâlnit pe maiorul Hewitt decât după ce m-am născut. Cronologia este ceva despre care am aflat abia în 2014. Acum înțeleg că acest lucru era cunoscut în rândul jurnaliștilor inculpaților”, a spus ducele de Sussex când s-a prezentat la Înalta Curte de la Londra.