Regele Charles al III-lea este îndrăgostit de România, dovada fiind faptul că deține mai multe proprietăți în țara noastră de mulți ani.

Regele Charles, dat în judecată de o româncă

Și românii îl apreciază pe monarhul britanic, întrucât nu se sfiește să stea de vorbă cu oamenii simpli. Cu toate acestea, există și persoane care nu îl agrează. Constanța Marta, o româncă din București, l-a dat în judecată pe Regele Charles (atunci era încă Prinț de Wales) și a cerut magistraților să emită un ordin de restricție împotriva acestuia. Aceasta a cerut judecătorilor din România să nu îl lase pe monarh să se apropie de ea.

Bucureșteanca nu a avut însă câștig de cauză, cererea sa fiind respinsă de instanța de judecată, potrivit gandul.ro.

Regele Charles se află în vizită în România

Vineri seara, Regele Charles al III-lea a ajuns la Valea Zălanului, acolo unde deţine o proprietate. Suveranul britanic a salutat oamenii şi apoi s-a apropiat de localnicii care îl aşteptau.

După ce i-a salutat pe toţi cei adunaţi lângă proprietatea sa să îl aştepte, suveranul s-a retras, împreună cu mai multe persoane, între care şi contele Kalnoky Tibor.

Amintim că Regele Charles al III-lea a ajuns vineri în România. Regele a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

”Bine aţi revenit în România şi în numele românilor vă dorim o domnie prosperă şi lungă”, i-a transmis preşedintele Klaus Iohannis Regelui Charles, după ce acesta a semnat în cartea de onoare.

Regele Charles al III-lea deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului, în judeţul Covasna, care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri, în judeţul Braşov. Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales.

”Este atât de impresionant să vezi câţi voluntari tineri lucrează an de an, cu atâta dragoste şi atenţie la detalii pentru monumentelor istorice, pentru a ajuta la păstrarea arhitecturii atât de diversificate a României.

Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea. Ţară de glorii, ţară de dor”, a spus Regele Charles al III-lea, citând în limba română expresia ”Ţară de glorii, ţară de dor”.