Anunțul momentului despre Sorin Oprescu. Fostul edil al Capitalei primește o lovitură puternică chiar acum. Judecătorii de la Tribunalul București au decis joi ca acesta să rămână cu condamnarea definitivă de 10 ani și 8 luni de închisoare.

Menționăm faptul că inițial, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la 10 ani și opt luni de închisoare, însă acesta aștepta astăzi o decizie privind anularea condamnării sale, care în final a fost luată în defavoarea sa.

Sorin Oprescu rămâne condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare

Sorin Oprescu a fost eliberat de autoritățile din Grecia recent și a sperat până în ultimul moment că va scăpa de condamnarea de zece ani și opt luni de închisoare. El a formulat și o contestație la executarea pedepsei, însă Tribunalul București a anunțat astăzi decizia, la care fostul primar al Capitalei nu se aștepta.

Amintim că după ce a  fost eliberat din arestul din Grecia, fostul primar al Bucureștiului a făcut și câteva declarații publice, fiind revoltat de modul în care procesul său s-a desfășurat. „A fost o mascaradă”, declara acesta.

Totodată, într-un interviu acordat pentru Antena 3, Sorin Oprescu preciza că are încredere și că se va lupta pentru a nu primi o pedeapsă nemeritată.

Fostul edil a mai adăugat atunci că știe foarte multe căi de atac, precizând că nu își dorește să moară în închisoare, având în vedere problemele de sănătate pe care le are. În același timp, acesta preciza și că a fost acuzat pe nedrept.

Sorin Oprescu, după eliberarea din penitenciar

„Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți şi pentru lucrul ăsta eu le mulțumesc. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv.

Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut”, declara Sorin Oprescu, pentru Antena 3, după eliberarea din penitenciar.