Vești importante pentru toți șoferii! Se închide circulația pe unul dintre cele mai celebre drumuri din România. Mai exact, circulaţia rutieră pe Transalpina va fi închisă sâmbătă şi duminică, între Novaci şi Rânca. Motivul este legat de derulărea unei competiţii de automobilism.

Anunțul a fost făcut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Potrivit sursei citate, programul după care se va închide traficul rutier pe Transalpina (DN 67C), între Novaci şi Rânca (km 17+000 – km 22+000), este următorul: în data de 19 septembrie 2020, între orele 8:00 – 18.00 (cu deschidere între orele 13:00 – 14:00(, respectiv în data de 20 septembrie 2020, în intervalul orar 8:00 – 17:00, cu deschidere între orele 12:30 – 13:30.

Pe parcursul restricţiilor de trafic va avea loc concursul de automobilism sportiv Transalpina Challenge Rânca 2020.

De altfel, la începutul lunii iulie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi premierul Ludovic Orban, alături de reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR, au verificat stadiul lucrărilor de modernizare ale DN 67C – Transalpina. Cu această ocazie, ministrul Bode a subliniat faptul că Guvernul va continua investiţiile la DN 67C Transalpina, în limitele legii, pentru punerea în siguranţă a circulaţiei, ţinând cont de faptul că un dosar privind contractul de modernizare a drumului este în instanţă. În acest sens ministrul Lucian Bode a afirmat că, în 2020, din bugetul CNAIR a fost prevăzută suma de 16,3 milioane lei pentru asfaltarea unui număr de 32 de kilometri de drum, realizarea a 10.000 de metri liniari de parapete şi au fost amplasate 250 de indicatoare rutiere şi marcaje.

„Din păcate, în ultimii ani, nu s-a investit aproape nimic în tot ce ar fi trebuit să însemne întreţinerea şi punerea în siguranţă a circulaţiei pe acest obiectiv. De aceea, Guvernul Ludovic Orban, prin cele două DRDP-uri, Craiova şi Cluj, a decis ca în acest an, din bugetul CNAIR, bugetul de întreţinere, să aloce suma de 16,3 milioane lei.

Cu aceşti bani am reuşit să realizăm 32 de kilometri de covor asfaltic, 10.000 de metri liniari de parapete metalic, 250 de indicatoare rutiere şi marcaje. Aceste lucrări le-am realizat, sunt finalizate.

O să mergem să inspectăm traseul până acolo. Vom continua investiţiile în acest obiectiv, în limitele legii, adică punerea în siguranţă a circulaţiei. Şi cei dinaintea noastră puteau să facă acest lucru, dar s-au prevalat de faptul că acest obiectiv este în instanţă şi până la clarificări nu au investit.

Vom continua şi pe celelalte trei sectoare, din patru, câte sunt pe Transalpina. Acum avem buget pentru investiţii în infrastructura de transport, o să avem şi în anii următori un buget suficient. Determinare avem, aşa că doar să clarificăm aceste situaţii juridice şi vom finaliza lucrările de aici. Altfel, cred că am demonstrat în aceste nouă luni că investiţiile în infrastructura de transport sunt prioritare pentru Guvernul Ludovic Orban”, a declarat ministrul Lucian Bode.