Este anunțul momentului pentru românii cu centrale de apartament! Ministrul Energiei a spus-o foarte clar.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre centralele de apartament în construcțiile vechi: E dreptul fiecăruia să decidă

Virgil Popescu, ministrul liberal al Energiei, a explicat ce ar trebui să se întâmple, din punct de vedere al sistemelor de termoficare, în clădirile nou construite, dar și ce prevedea legea pentru cei care sunt deja proprietari.

Legea permite actualilor proprietari să decidă ce sistem de încălzire vor să folosească, a subliniat oficialul din Guvern.

Cât despre clădirile viitoare, în acestea ar trebui să fie montate doar sisteme performante, a adăugat Virgil Popescu.

„Recomandarea mea este ca atunci când se fac construcţii noi, să vină cu sisteme performante, iar pentru construcţiile vechi, eu cred că este dreptul fiecăruia să decidă ce tip de încălzire doreşte”, a explicat ministrul Energiei, marți seară, într-o intervenție pentru Digi24.

Ce se întâmplă în București cu centralele individuale de apartament?

Virgil Popescu a fost întrebat în continuare despre situația din București, unde nu se dau autorizaţii pentru montarea de centrale individuale pe motiv că sunt poluante.

Ministrul Energiei afirmă că legea termiei permite montarea unor astfel de sisteme de termoficare.

„Eu cred că legea permite acest lucru şi eram în Parlament când legea termiei în legislatura trecută a fost modificată, iar acest lucru este permis în continuare.

Desigur, nu este permis să schimbi când instalaţiile au fost încărcate şi e pregătit totul de iarnă”, a fost răspunsul dat de către Virgil Popescu.

Ministrul Mediului vorbea recent despre planurile Guvernului privind centralele de apartament pe gaze

Ȋn urmă cu două săptămâni, ministrul Mediului, Barna Tancosz, anunța că Proiectul de Hotărâre de Guvern privind interzicerea montării de centrale de apartament pe gaze în blocurile noi este gata și va intra în avizare la Guvern până la finalul lunii.

„Despre centralele individuale din blocurile noi, proiectul de HG este în avizare în minister și până la finalul lunii va intra în circuitul de avizare interministerial. Sper sa fie susținut și de Guvern și de celelalte ministere”, a precizat ministrul Mediului în cadrul forumului energetic regional FOREN.

Interdicția se va aplica doar blocurilor care vor fi construite după intrarea în vigoare a legii, a explicat clar ministrul. Nu vor fi vizate clădirile pentru care dezvoltatorii au obținut deja autorizația de construire, chiar dacă nu a început construcția lor.