Gabriela Firea, promisiuni înainte de Anul Nou: Vom continua să creștem pensiile, alocațiile

În cadrul unei declarații televizate, ministrul Familiei și Tineretului, Gabriela Firea, a declarat că interesele Partidului Social Democrat (PSD) nu se îndreaptă doar către categoriile vulnerabile, ci există și dorință de a ajuta mediul de afaceri.

„Noua configurație politică permite coabitarea dreptei cu stânga. Le-aș transmite oamenilor de afaceri că au și în noi un partener foarte bun de dialog, nu doar în Partidul Național Liberal.

Ne dorim să sprijinim întreprinderile mici și mijlocii, și cele românești și cele cu capital mixt, pentru că asta înseamnă protejarea locurilor de muncă pentru români, înseamnă bani mai mulți la buget”, spune fostul edil al Capitalei.

„Nu avem voie prin doctrina noastră să lăsăm pe cineva în urmă”

Gabriela Firea spune că PSD este un partid social-democrat și nu se poate abandona componenta socială.

”Componenta socială noi nu o putem abandona. Suntem un partid social-democrat. Nu avem voie prin doctrina noastră să lăsăm pe cineva în urmă și nu considerăm pomeni și nu am făcut acest lucru nici când eram primar. Atunci când majorez indemnizația pentru persoanele cu dizabilități, acele persoane sunt bolnave, nu au cum să muncească.

Bătrânii au muncit o viață întreagă. Este normal ca Guvernul să se îndrepte cu sentimente și cu respect față de părinții și bunicii noștri și să-i trateze ca atare. Este normal că vom continua să creștem pensiile și punctul de pensie, alocațiile. Ne dorim foarte mult să creștem natalitatea”, a declarat Gabriela Firea.

„Ministerul Familiei se referă la toți tinerii”

Fostul primar general al Capitalei a fost întrebat care este utilitatea ministerului pe care îl conduce, în contextul în care au apărut informații în spațiul public care spuneau că Ministerul Familiei și al Tineretului a fost creat doar pentru a-i oferi Gabrielei Firea o funcție în Guvern.

”Ministere ale Familiei sunt în multe țări din Europa și au rezultate foarte bune pentru creșterea natalității și susțin foarte mult tinerii, căsătoriți sau nu. Ministerul se referă la toți tinerii. Cred că s-au cam lămurit despre utilitatea acestui minister.

Domeniul familiei nu exista explicit în nicio organizare administrativă. Nu exista ca atare. Sunt programe educative, de sănătate, de protecție socială, dar nu țintit pentru ideea de familie”, a fost răspunsul Gabrielei Firea.